12 Mayıs 2016 Perşembe 18:28
Azerbaycan Milletvekili Hamzayev'den Gürkan'a Ziyaret

5. Anadolu Kitap Fuarı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamzayev, ziyarette Malatya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye'yi vatanları gibi gördüklerini bildiren Hamzayev, "Türkiye ismini duyunca kalbimiz titriyor. O yüzden Türkiye'nin güçlü olmasını arzu ediyoruz. Diliyoruz ki karşımıza çıkan tüm zalimleri birlikte aradan kaldıracağız. Sizlerde sağolun her ortamda bizlere destek oldunuz. Bizler de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sizleri de mutlaka Azerbaycan'a bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Hamzayev'i Malatya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirterek, Azerbaycan ile Türkiye'nin bir millet iki devlet olduğunu bildirdi.

İki devlet olsalar da tek millet gibi düşündüklerini vurgulayan Gürkan, "Dostlarımız da birdir, düşmanlarımız da birdir. Bugün Azerbaycan topraklarının Ermeni çeteleri tarafından işgal edilmesini telin ediyoruz. Çetelerin ve arkasındaki güçlerin bir an önce işgal ettikleri topraklardan geri çekilmeleri, hem bölge barışı açısından hem de dünya sulhu açısından önemlidir. Bu anlamda Birleşmiş Milletler ve ilgili milletler kurulu bu konuda gerekli tavrı koyma noktasında çok geç kaldılar. Temennimiz bir an evvel bu gecikmenin telafi edilmesidir." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Milletvekili Hamzayev'den Gürkan'a Ziyaret

Azerbaycan Milletvekili Hamzayev'den Gürkan'a Ziyaret

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.