05 Nisan 2015 Pazar 21:00
Battalgazi İlçesi'nde fidan dikim töreni

MALATYA - Malatya'nın Battalgazi İlçesinde Battalgazi Belediyesi tarafından fidan dikim töreni gerçekleştirildi. 

Karahan Mahallesi Hasan Basri mevkinde düzenlenen törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Törende Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı ve folklor ekibi gösteriler sundu, öğrenciler de şiirler okudu.

Vali Kamçı, törende yaptığı konuşmada, gelecek nesillere bırakabilecek en anlamlı ve en paha biçilmez hediyenin sağlıklı yaşayabilecekleri bir çevre, zenginleştirilmiş ve korunmuş tabiat olduğunu vurguladı.   

 Tabiatı korumanın ilk adımının ormanların muhafazası ve ormanlık alanların zenginleştirilmesi olduğuna dikkati çeken Kamçı, "Çünkü ormanlar tabiatın ve doğanın akciğeridir. Soluduğu, aldığı nefestir. Unutmamalıdır ki bu dünya atalarımızdan miras değil torunlarımızın emanetidir" dedi.

"Vatan" kelimesinin çorak topraklarla değil, zümrüt yeşili ormanlarla su kaynaklarıyla, kutsal bir emanet gibi muhafazasıyla anlam kazandığını vurgulayan Kamçı, Battalgazi'deki fidan dikimi projesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan da etkinliğin Battalgazi'ye ve Malatya'ya hayırlı olmasını diledi.

İlçede bugüne kadar 15 bin fidan dikildiğini, bugün de 20 bin fidanı toprakla buluşturulacaklarını kaydeden Gürkan, hedeflerinin 100 bin fidan dikmek olduğunu vurguladı. Gürkan, "Çevreyi koruma, yeşili güçlendirme anlayışıyla hareket ederek Malatya'mızı daha yeşil hüviyete kavuşturmak için çaba ve gayret içerisindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar 20 bin fidanı toprakla buluşturdu. 

Son Güncelleme: 05.04.2015 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.