28 Ocak 2016 Perşembe 13:38
Beylerderesi Göleti'nin Sözleşmesi İmzalandı

 Malatya'da yapılması planlanan Beylerderesi Göleti'nin sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, inşa edilecek barajla Malatya'nın 50 yıllık hayalini gerçekleştireceklerini belirterek, "DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek bölge halkının uzun zamandır beklediği Yeşilvadi (Beylerderesi) Göleti'nin sözleşmesi imzalandı" ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, Malatya için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydederek, "DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleriyle mümbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz. Ayrıca, yöre halkının refahına katkıda bulanan tesislerle ürün çeşitliliğini arttırıyoruz. Böylece çiftçilerimizin de yüzünü güldürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Gölet, 131 bin 57 metreküp gövde dolgusuna sahip, temelden 37,75 metre yüksekliğinde, silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde yapılacak.

Barajda depolanacak 5 milyon metreküp su yaklaşık 8 bin dekar araziye ulaştırılacak.

Son Güncelleme: 28.01.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.