31 Temmuz 2016 Pazar 00:58
Bir Çok İl de Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor

Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, yatsı namazını alanda kıldı. Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, programda yaptığı konuşmada, günlerdir meydanlarda toplanan ve ülkesine sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Öte yandan Şanlıurfalı sanatçılar Güler Işık, Mahmut Tuncer ve Zekeriya Ünlü de programa katılarak darbe teşebbüsüne tepki gösterdi.

Bu arada protokol üyeleri balonlara bağlanan Türk bayraklarını gökyüzüne bıraktı.

Grup Kerkük'ün ilahilerini seslendirildiği etkinlikte binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

Demokrasi nöbetine AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve STK temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de demokrasi nöbeti sürüyor.

Etkinlikte konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle nasıl bir oyunla karşı karşıya kaldıklarının ve hangi şer odaklarının Türkiye üzerinde nasıl bir gayret içinde olduklarını gördüklerini söyledi.

Gülpınar, ilk günden bu yana birlik ve beraberlik içinde alanları dolduran tüm Sivereklilere teşekkür etti.

- Gaziantep

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalındaki açıklamalarının kurulan dev ekranlar aracılığıyla meydandan izlendiği kentte, bazı vatandaşların Erdoğan'ın konuşması sırasında duygulanarak ağladıkları görüldü. Kalabalık, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i temsili olarak idam etti.

- Malatya

Malatya Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını dev ekrandan takip etti.

Alanda Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi. Bazı vatandaşların çocuklarını hasırlar üzerinde uyutması dikkati çekti.

- Kilis

Kilis'te binlerce kişi, darbe girişimine karşı Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Alandakilere Türk Kızılayı, Yeşilay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile hayırsever iş adamları tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan demokrasi standına darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Kilis Belediyesinin katkılarıyla İl Müftülüğü personelince dualar okundu semazen gösterisi sunuldu. Darbe girişimine karşı yazılan şiirler okundu.

Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin olduğu andan itibaren başladıkları demokrasi nöbetini her gün düzenli olarak tutmaya devam ettiklerini söyledi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kent Meydan'ında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan demokrasi nöbetinde, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını izledi.

Demokrasi nöbetine katılan MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, "MÜSİAD olarak biz vizyonumuzla her zaman 28 Şubat'ta nasıl hareket ettiysek, 17-25 Aralık'ta nasıl hareket ettiysek, 15 Temmuz'da da aynı şekilde hareket ettik. MÜSİAD olarak Cumhurbaşkanı'nın çağrısının ardından meydanlara indik. 15 Temmuz'da demokraside bir çığır açıldı. Bundan sonra gelecek saldırılara karşı neler yapmalıyız, bunun hesabını yapmalıyız. Bundan sonra ülkemizdeki yatırımlarımızı artırarak istihdamı sağlamak zorundayız." dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise 15 Temmuz'da FETÖ darbe yanlılarının oyunlarının bozulduğunu ve iş dünyasının darbenin ardındın gündüz işine gittiğini, geceleri ise demokrasi nöbetine katıldığını söyledi.

 

 

Son Güncelleme: 31.07.2016 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.