29 Temmuz 2016 Cuma 00:38
Birçok İl de Halk Sokaklarda

 Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak birlikte yatsı namazını kıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Vatandaşlar, daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı gösterilerde vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmaları dinleyen vatandaşlar, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de vatandaşlarla nöbet tuttu.

İlahilerin seslendirildiği etkinlikte binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

- Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor.

Valilik önünde kurulan sahnede vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hoparlörden verilen konuşmalarını dinliyor. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar zaman zaman tekbir getiriyor.

Bazı vatandaşlar, çocuklarını yere serdikleri kilimlerin üzerinde uyutarak nöbetlerine devam ederken, bazıları da meydanda açılan anı defterine düşüncelerini yazıyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, alanda yaptığı konuşmada, darbe girişimine karşı direnen vatandaşların tarih yazdığını belirterek, burada bulunan herkesin hakkının ödenemeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde aynı direnişin gösterildiğini anlatarak, geleceğin daha da aydınlık olacağını kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ülke güvenliğini tehlikeye atan bir çetenin çökertilmesine birlikte şahit olduklarını ve direndiklerini belirterek, direnişe sahne olan meydanın adını 15 Temmuz Millet Meydanı olarak değiştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay da alana gelerek vatandaşlara destek verdi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş kent meydanındaki demokrasi nöbetine katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, "Artık Türkiye’de entrikalarla, oyunlarla vakit geçirmeyeceğiz. Bu millete artık bu tür oyunlar sökmeyecek. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da çok büyük bir coşku var. Bu tür girişimler demokrasimizi daha da güçlendirirken, bizlerin de sorumluluğunu artırıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin 15 Temmuzda çok önemli bir süreçten geçtiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin birlik beraberlik içerisindeki duruşu ile hep beraber bu canice saldırıyı çok şükür atlattık. İnşallah demokrasimiz daha sağlam bir zemine oturacak. Türk milletinin cuntacılara karşı duruşu dünyaya örnek oldu. Cuntacılar kahraman silahlı kuvvetlerimizin içerisine girmiş Fetullah'ın teröristleridir. Allah'ın izniyle bu Fetullah'ın teröristlerini temizleyeceğiz. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi devam ettirelim. Türkiyemiz daha güzel günlere kararlı bir şekilde yürüyecektir."

Kahramanmaraş'ı işgale gelen Fransız askerlerini karşılamak için Ermenilerce davul çaldırılmak isteyenlere karşı çıkan davulcu Abdal Halil Ağa'nın torunları, kent meydanında davul çalarak darbe girişimine tepkisini gösterdi.

- Kilis

Kilis'te binlerce vatandaş, darbe girişimine karşı tepkilerini Cumhuriyet Meydanı'nda sürdürüyor.

Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Yeşilay ile iş adamları Mehmet Aykanat ile Erdoğan Aktaş tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

İl Müftülüğü personelince dua okundu. Vatandaşlar ve yaz Kur'an kursu öğrencileri de darbe girişimine karşı yazdıkları şiirleri seslendirdi.

İş adamı Mehmet Aykanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetini tutan vatandaşlara 15 Temmuz'dan beri çeşitli ikramlarda bulunduklarını söyledi.

Demokrasi nöbeti son bulana kadar ikramları sürdüreceklerini dile getiren Aykanat, "Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ı talimatıyla bu uğurda servetimizi ve canımızı bile vermeye hazırız. Bu insanlar meydanlara 50 yıl bile gelse biz kardeşlerimize ikramda bulunuruz. Vatanımız, bayrağımız ve Cumhurbaşkanımız için. Bu vatan için şehit olanlara her şeyimiz feda olsun." diye konuştu.

- Adıyaman

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Grup Yürüyüş ise meydanda bulunan vatandaşlara çeşitli şarkılarını seslendirdi.

- Gaziantep

Gaziantep'te ise vatandaşlar demokrasi nöbetini Demokrasi Meydanı'nda sürdürdü.

Meydanda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti.

Meydandaki dev ekranlara, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlatan video film yansıtıldı. Vatandaşlar, video filmi dikkatle izledi.

Vatandaşların meydandaki bekleyişi sürüyor.

Son Güncelleme: 05.08.2016 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.