09 Kasım 2016 Çarşamba 17:45
'Büyük Üniversite Turu' Paneli

İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğu ve bir firmanın katkılarıyla dijital oyun konulu "Büyük Üniversite Turu" paneli düzenlendi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki panelin açılışında konuşan Womeningames Türkiye Kurucusu ve Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncılar Derneği (OYUNDER) Yönetim Kurulu üyesi Simay Dinç, bulunduğu sektörde kadın sayısının çok az olduğunu, kadın sayısını artırmak istediklerini belirtti.

Türkiye'de oyun yazılımı konusunun yeni yeni gelişim gösterdiğini ve büyümeye başladığını aktaran Dinç, oyun sektörün dünyada 110 milyar dolarlık sermayesi olduğunu vurguladı. Dinç, "Biz Türkiye'de teknolojiyi yiyoruz, şişmanlıyoruz. 30 milyon oyuncumuz var ve bunların 15 milyonu oyuna para harcıyor. Ama kaç tane şirketiniz var derseniz 150, 200 civarında. Bu oyun şirketlerinin yaş ortalaması da 2,5-3. Yani daha çok yeniler." diye konuştu.

Oyun dünyasının mükemmel bir potansiyeli bulunduğunu dile getiren Dinç, gençlerin bu sektörü keşfetmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Dinç ile OYUNDER Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirili, panelde oyun sektörünün geliştirilmesi ve yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Son Güncelleme: 09.11.2016 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.