14 Eylül 2015 Pazartesi 17:35
Büyükşehir Belediyesinden engellilere spor merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesince engelliler için spor merkezi açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çok sayıda sosyal, kültürel merkezin yanı sıra, ilk kez ve sadece kadınlara yönelik Kadın Kültür ve Spor Merkezi ve 4-7 yaş grubu çocuklara özel Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi'ni hizmete sunan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de engellilere özel bir spor merkezini hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Şeyhbayram Mahallesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisi'nde yürütülen çalışmayla spor yapmak isteyen engelliler, artık özel bir mekana kavuşacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde kurulan merkez, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve Kent Konseyi Engelliler Spor Kulübü iş birliğinde hizmete girecek.

Merkezin kurulumu, engellilerin sporla hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında kondisyon aletleri, barfiks, ağırlık kaldırma, koşu bandı, koşu bisikleti ve çekme halatlı aletler temin edilerek gerçekleştirildi.

Engelliler, Şeyhbayram Mahallesi Çok Amaçlı Sosyal Tesis binasının yanında düzenlenecek açık spor alanında da basketbol, voleybol, badminton, bocce ve atletizmin yanı sıra  gülle atma, cirit, disk atma branşlarında da spor yapabilecek.

Yakın zamanda hizmete girmesi planlanan merkezde bedensel, işitme, görme ve zihinsel engelliler, programlı seanslar halinde doyasıya spor yapacak.

Büyükşehir Belediyesinden engellilere spor merkezi

Büyükşehir Belediyesinden engellilere spor merkezi

Son Güncelleme: 14.09.2015 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.