13 Ağustos 2015 Perşembe 18:42
Büyükşehir Belediyesinden Şire Pazarı'na mescit

Malatya Büyükşehir Belediyesince Şire Pazarı'na mescit yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Şire Pazarı'nı restore ederek hizmete girmesini sağladı.

Belediye, pazarın onarımı sırasında yıkılan mescidin yerine esnaflar ve vatandaşların ibadet edebilmesi için 220 metrekare alanda yeni bir mescit yaptı.

Şire Pazarı'nın ikinci katında bulunan bir binanın restore edilmesiyle yapılan mescitte, kadın ve erkekler için ayrı ayrı namaz kılma yerleri bulunuyor. 

Aynı anda 350 kişinin namaz kılabileceği mescitte, abdest alma yerleri, minber, mihrap, vaiz kürsüsü ve müezzin mahfili gibi bölümler yer alıyor.

Çatı kısmına 4,5 metre yüksekliğinde çıta minarenin yapıldığı mescit için Büyükşehir Belediyesi, 76 bin lira civarında bir harcama yaptı.

İl Müftülüğü ise mescitte yaz Kuran kursu açtı.

Son Güncelleme: 13.08.2015 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.