06 Temmuz 2015 Pazartesi 23:27
Büyükşehir Belediyesinin emülsiyon merkezinin kapasitesi arttırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesinin emülsiyon merkezinin kapasitesinin arttırıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı Tesisler ve Makine Şube Müdürlüğünün Tavşantepe mevkisinde bulunan tesislerinde kurulan emülsiyon merkezi, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Yol yapım işlerinde asfalt yapıştırıcısı ve sathi kaplama asfaltta kullanılacak emülsiyonun aynı anda üretileceği merkez, Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından dizayn edildi.

Merkezde, saatte 20 ton emülsiyon üretilecek.

Büyükşehir Belediyesinin özellikle kırsal mahallelerde yaptığı sathi kaplama asfalt çalışmalarının kalitesini ve iş hızını arttıracak emülsiyon merkezinde, kış aylarında da kaldırımların temizliğinde kullanılacak çevre dostu karışımlar üretilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, amaçlarının Malatya'nın yollarını standartlara uygun, güvenli hale getirmek olduğunu belirtti. 

Projeleri hayata geçirmek için iş makineleri, araç ve gereçler aldıklarına değinen Çakır, şunları kaydetti:

"Seyyar konkasör ve asfalt plentleri aldık. Yapılan işin kaliteli olması için bilimsel çalışmalara önem verdik. Bunun için de agrega ve asfalt laboratuvarı kurduk. İlçelerimize kurduğumuz ve üretime başlayan 16 taş ocağımız bu planlamaların birer parçası. Bunun en önemli ayaklarından biri de kapasitesini arttırdığımız bu emülsiyon merkezimizdir. Bu merkezi Türkiye'de ilklerin öncüsü Malatya Büyükşehir Belediyesi yaptı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, hem kurduğu bütün tesisleriyle milyonlarca lira tasarruf sağladı, hem de kaliteli hizmetler üretmeye başladı."

Son Güncelleme: 06.07.2015 23:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.