30 Temmuz 2015 Perşembe 19:32
Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dilek Mahallesi'ni Malatya'ya bağlayan Dilek Caddesi'nde yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolun 4 kilometrelik bölümünü 7 metreden 30 metre genişliğe çıkardı.

Ekipler, güzergahta bulunan demiryolu köprüsünü de yapacağı eklemeyle çift şeride çıkaracak.

Bölgede bulunan bahçe sahiplerinin destekleriyle yolu standartlara uygun hale getiren ekipler, buraya bugüne kadar 16 bin ton alt temel, 17 bin ton da asfalt malzemesi serdi.

Yolda 142 bin metreküp dolgu çalışması, 15 bin metreküp de taş duvar örme işi yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, caddenin Dilek bölgesinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Burası iki şeritli bir yoldu. Şimdi bölünmüş yola dönüştü. Dört şeritli bir yol oldu. Genişletilen ve yeni açılan yollarımız, şehir trafiğini rahatlatacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Dilek Caddemiz bir bulvara dönüşecek. Demiryolu köprümüzü de genişleteceğiz. Projemiz hazır. Bu çalışmalarımız bittiğinde caddemiz de Malatya'ya yakışır bir hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.07.2015 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.