12 Mayıs 2015 Salı 19:26
Çanakkale Müzesi Arapgir'de

MALATYA Arapgir Belediyesi tarafından ilçeye getirilen "Çanakkale 1915 Yüzüncü Yıl Etkinlikleri Müzesi" törenle açıldı.

İlçe Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen açılışta konuşan Kaymakam Tekin Erdemir, ilçede böyle bir etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da cephede varını yoğunu ortaya koyarak, düşman askerinin bir adım dahi ileri gitmesini istemeyen, bunun için tüm varlığını ve canını ortaya koyan vatan evlatlarının, Çanakkale'de dünyaya meydan okuyarak destan yazdıklarını belirtti.

Cömertoğlu, "Bugün burada bu müzede göreceklerimiz, bizleri etkileyecek, o günlere götürecek. Biraz olsun yaşananları hissedebilmemiz için bizlere vesile olacaktır. Ben bu yüzden emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, müzede sergilenen, Çanakkale Savaşı'na ait asker kıyafetleri, mermiler, silahlar, bazı vesikalar, bayraklar, çeşitli boyutlarda top mermileri, döneme ait anıların yazılı olduğu tablolar, savaşa dair fotoğraflar, çeşitli araç ve gereçler tanıtıldı. 

Müzenin bir köşesi de Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Malatyalı ve Arapgirli askerlerin temsili mezarlarına ayrıldı. 

Çanakkale Müzesi Arapgir'de

Çanakkale Müzesi Arapgir'de

Çanakkale Müzesi Arapgir'de

Son Güncelleme: 12.05.2015 19:27
Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleMüzesi Arapgirde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.