10 Ağustos 2015 Pazartesi 10:51
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Malatya'da

MALATYA   - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Malatya'nın Darende ilçesinde tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Güllüce, bazı AK Parti milletvekilleriyle Darende'ye geldi. Günpınar Şelalesi'ni gezen Güllüce ve beraberindekilere, İlçe Belediye Başkanı Süleyman Eser tarafından öğle yemeği verildi.

Güllüce ve beraberindekiler, yemeğin ardından Somuncu Baba Külliyesi'ne geçti.

Burada Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş tarafından karşılanan Güllüce, külliye hakkında bilgi aldı.

Güllüce, burada çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Örnek bir eser inşa etmişsiniz, tebrik ederim" dedi.

Ateş, Güllüce'ye hat tablosu takdim etti.

Güllüce ve beraberindekiler, daha sonra Tohma Kanyonu'ndaki Kudret Havuzu'na gitti.

- "Ülkemizin böylesine nadide yapıtlara ihtiyacı var"

Çıkışta gazetecilere ziyaretini değerlendiren Bakan Güllüce, ilçedeki tarihi, turistik mekanları gezdiklerini belirterek, "Tabii buralarda bakanlığımızın ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüzün etkisinin olduğunu müşahede ettik. Çok güzel eserler ortaya konulmuş" dedi.

Eserlerde emeği geçen Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı ve Darende Belediyesine teşekkür eden Güllüce, "Harika şeyler yapmışlar. Türkiye'ye örnek olabilecek eserler ortaya konulmuş. Ülkemizin böylesine nadide yapıtlara ihtiyacı var" diye konuştu.

Güllüce ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Bakan Güllüce'ye, ilçedeki gezileri sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal da eşlik etti.

Son Güncelleme: 10.08.2015 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.