26 Eylül 2015 Cumartesi 16:20
CHP Genel Başkan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP iktidar olursa bilin ki bu ülkeye barış, kardeşlik gelecek, sevgi hakim olacak" dedi. 

Kurban Bayramı dolayısıyla CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katılan Ağbaba, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Hac'da yaşanan izdihama değinen Ağbaba, Mekke'de çok sayıda Müslümanın hayatını kaybettiğini anımsatarak, Müslümanların Kurban Bayramı'nı acı içerisinde kutladıklarını söyledi. Ağbaba, "Hac'da 800'e yakın insan öldü. Ondan önce 100'ün üzerinde insan yine bir ihmalden dolayı ölmüştü. Maalesef İslam coğrafyası, Müslümanlar bu bayramı da acıyla kutluyorlar. Her yıl Mina'da şeytan taşlarken insanların ölmesi ve halen bununla ilgili tedbirin alınmaması da Suudi Arabistan'ın insanlara bakışını gösteriyor" diye konuştu.

İslam coğrafyasında, Ortadoğu'da her gün kanın akmaya devam ettiğini dile getiren Ağbaba, "Her gün yanı başımızda insanlar katlediliyor. Her gün belki de hiç görmediğimiz yeni yeni öldürme yöntemleriyle karşı karşıyayız. İnsanların ellerini ve ayaklarını bağlayıp, askıya alarak altına ateş yakarak katlediliyor. Bu coğrafyada farklı olan kim varsa yok edilmeye çalışılıyor. Başta kültürel değerlerimiz, insanlarımız katlediliyor. Ne için katlediliyor? Maalesef Türkiye'yi yöneten hükümetin de yanlış politikaları sonucunda insanlar katlediliyor" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, CHP'nin Türkiye'nin birleştirici gücü olduğunu, bunun 7 Haziran seçimlerinden sonra daha da ortaya çıktığını söyledi. Ağbaba, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması hem ülkemize hem de bu coğrafyaya barış getirecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa bilin ki, bu ülkeye barış, kardeşlik gelecek, sevgi hakim olacak. Bu seçim döneminde de mücadelemizi sürdüreceğiz. Malatya'ya ve Türkiye'ye kendimizi daha çok anlatacağız ve bu seçimlerde inanıyorum ki geçtiğimiz seçimlerde Malatya'da halkımız da gördü, bizim partimize 2011'de oy verip, bu seçimde oy vermeyenler de gördü ki, Malatya'da AKP'ye karşı mücadele edecek tek güç var, Cumhuriyet Halk Partisi. Burada sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili çıkarma şansı var. Vereceğiniz her oy, Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili sayısını artırıp iktidar yapacaktır. Bizden gidecek her oy da, saraya, AKP'ye yarayacaktır."

CHP Genel Başkan

CHP Genel Başkan

Son Güncelleme: 26.09.2015 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.