27 Aralık 2015 Pazar 19:33
Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Gürsel Özbey'i ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hakarete varan sözler sarf ettiğini belirterek, "Her ne kadar biz muhalefet partisi olsak da bu açıklamaları kabul etmediğimizi söylemek istiyoruz" dedi. 

Ağbaba, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey'i ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ağbaba, Türkiye'nin son dönemlerde komşu ülkelerle sorunlar yaşadığını, son olarak buna Rusya'nın da eklendiğini söyledi.

Rusya ile olan sorunun daha fazla gerginlik olmadan çözülmesini temenni eden Ağbaba, "Türkiye'nin egemenlik hakları önemli, Türkiye egemenlik haklarını mutlaka korumalıdır. Bunu savunuyoruz. Türkiye'nin sınır ihlalinde, başka tacizlerde Türkiye mutlaka egemenliğini korumalıdır. Ancak uçak düşürüldükten sonra eğer Türkiye'nin sınırları ihlal edilmişse, 'Türkiye egemen bir devlettir bunun gereği yerine getirilmelidir' demiştik" ifadelerini kullandı. 

Putin'in son dönemde yaptığı açıklamaların kabul edilmez olduğunu vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti:

"Hakarete varan şeyler söylüyor Rusya Devlet Başkanı Putin. Her ne kadar biz muhalefet partisi olsak da bu açıklamaları kabul etmediğimizi söylemek istiyoruz. Maalesef her zaman dik durmaya çalışan, dik durduğunu iddia eden hükümet bu konuda süt dökmüş kedi gibi ses çıkarmıyor. Rusya'nın Putin'in meydan okumalarını maalesef duymazdan geliyor. Biz Putin'in söylediklerini kınadığımızı söylemek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetine bu tür küfre varan şeyleri söylemesini kabul etmediğimizi söylemek istiyoruz ama hükümetin de bu konudaki tavrını bilmek istiyoruz." 

- Demirtaş'ın Rusya ziyareti

Bir gazetecinin "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya'yı ziyaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna da Ağbaba, "Muhalefet partisi başkanlarının da ülkeler için bir çaba içerisinde olmasını normal karşılıyoruz ancak bu Rusya'yla Türkiye'nin gergin ortamında gitmesinin biraz zamanlama yanlışı olduğunu düşünüyoruz. Biz biliyorsunuz, Türkiye'nin zaman zaman sorunlarını Avrupa Birliği'nde sosyal enternasyonale taşıyarak Türkiye'nin lehinde karar çıkarmaya çalışıyoruz. Bu tür çabalar doğrudur ama şu andaki bir şeyin zamanlama açısından çok doğru olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Ağbaba, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terör operasyonlarına ilişkin bir soru üzerine "Artık Türkiye kendi içerisinde mülteci olan, göç yaşayan bir ülke konumuna gelmiştir. Bu bizim tarihimizde ilk kez olmuştur. Yaklaşık 300 binin üzerinde insan maalesef bulunduğu topraklardan göç etmeye başlamıştır. Oradaki çocuklar eğitim alamamaktadır. Öğretmenler süresiz izne gönderilmiştir. Maalesef devlet kendi yaratmış olduğu bu güce teslim oluştur. Düne kadar askerlerimiz, polislerimiz çatışmada şehit oluyordu, bugün şehir içlerinde yuvalanmış, örgütlenmiş, hakim olmuş insanlar tarafından katlediliyor" diye konuştu.

Malatya Ticaret Odası Başkanı Gürsel Özbey ise Ağbaba'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra Malatya kayısısının durumuna değinen Özbey, "Malatyalı ihracatçılarımız bu konuda daha önce çalışma yaptılar. En azından bu oluşabilecek Rusya'daki eksilmeyi bir şekilde başka yerlerden tedarik etmek için uğraşıyorlar diye söylemiştim. Yine aynısını söylüyorum. Geçen gün de baktık, 7-8 bin ton civarında bir ihracatımız oldu. Fakat bu ay biraz azalma olur gibi gözüküyor. Ona da 1 Ocak itibarıyla bakacağız. İnşallah azalma fazla olmadan bu badireyi atlatacağız diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.   

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Gürsel Özbey'i ziyaret etti.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Gürsel Özbey'i ziyaret etti.

Son Güncelleme: 27.12.2015 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.