19 Nisan 2016 Salı 16:18
Chp Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Nasıl ki Rıza Sarraf'ın şu anda Amerika'da tutulması hukuki değilse, bir siyasi şantaj davasıysa ve Ortadoğu'yu şekillendirmeyse bugün 11 Eylül dosyasının açılmasının istenmesinin nedeni de Suudi Arabistan'ın artık Amerika ile aynı müttefikliği götüremeyeceği anlamına geliyor." dedi.

Aksünger, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partilerini daha ileriye taşıma konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Malatya'ya geldiğini belirtti.

Ortadoğu'da yeni projenin devreye sokulduğunu öne süren Aksünger, "Suudi Arabistan eksenli, özellikle Vahhabilik ve Selefilik üzerine dayalı hareketin artık Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya tarafından yok edileceğine dair birtakım emareler var. Bununla ilgili bence gerekli açıklamalar ve üstü kapalı tehditler yapıldı." diye konuştu.

Baas'ın aydınlanmacı bir hareket olduğunu iddia eden Aksünger, "Temelde Baas'ın hikayesi antiemperyalist, antisiyonist, seküler ve laik bir hareket. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın anlattığı şekilde bir hareket değil. Zaten bu algı buradan yönetiliyor. Suriye'nin eğer bugün geldiği pozisyon ne diye soracak olursanız, ben Ortadoğu'da 7 yıl barış gönüllülüğü yapmış biri olarak söylüyorum, bugün o günlerin planıdır. Baas'ı yok etme planı başlarken Vahhabilik, Selefilik de 1980'lerde tüm Ortadoğu'da körüklenmeye, desteklenmeye ve pohpohlanmaya başlanmıştı." görüşünü savundu.

Aksünger, Baas'ın Suudi Arabistan, Katar ve İsrail'i tehdit ettiğini ileri sürerek, "Bu üçü beraber oldular Mısır'a 80'lerde 7,5 milyar dolar yardım ettiler. Baas'ı Mısır'dan kovaladılar. Baas nereye gitti? 80'lerde Suriye'ye gitti. Artık bundan sonra Suriye'nin parçalanması gerekiyordu ve tüm emperyalistler harekete geçti. İsrail'e destek veren de Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkeler oldu. Bugün görünüyor ki o plan bitmiş. Nasıl ki Reza Sarraf'ın şu anda Amerika'da tutulması hukuki değilse, bir siyasi şantaj davasıysa ve Ortadoğu'yu şekillendirmeyse bugün 11 Eylül dosyasının açılmasının istenmesinin nedeni de Suudi Arabistan'ın artık Amerika ile aynı müttefikliği götüremeyeceği anlamına geliyor." iddiasında bulundu.

Türkiye'deki terör olaylarına da değinen Aksünger, Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılacağını iddia etti.

Son Güncelleme: 20.04.2016 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.