03 Ekim 2015 Cumartesi 15:45
CHP Genel Başkan Yardımcısı

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Umarız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye'de çocukların ölmediği, gençlerin şehit edilmediği, askerlerimizin şehit edilmediği bir dönemi yaşarız" dedi .

Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Ağbaba, seçim çalışmalarını başlattıklarını anımsatarak, ilk olarak esnafla bir araya geldiklerini daha sonra da Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret ettiklerini belirtti.

Ağbaba, Malatya'nın önemli bir tarım merkezi olduğunu ifade ederek, "Sadece kayısı değil kavunundan kirazına birçok ürün var. Türkiye'nin en güzel dalbastı kirazı Malatya'da oluyor. Elmasından fasulyesine, tütününden tahıl ürünlerine bakıldığında önemli bir tarım merkezi ama maalesef kenti yönetenler, bürokratı, siyasetçisi bunun çok fazla farkında değil. Bu, altı çizilmesi gereken bir nokta. Bunun geliştirilmesi ve büyütülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Malatya kayısısının dünyada marka olduğunu dile getiren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Kayısı denildiğinde akla Malatya, Malatya denildiğinde de akla kayısı geliyor. Tüm dünyada marka olmuş bir kayısımız var. Türkiye için önemli bir ürün. Türkiye için tartışmasız stratejik bir ürün. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir ürün yok. Dünya kuru kayısı tüketimin yüzde 85'ini zaman zaman yüzde 90'ını karşılıyor. Ama maalesef buna rağmen Malatya kayısısı yıllardan beri çok sahiplenilmiş durumda değil. Ya afete uğruyor ya da tutarsa para etmiyor. Maalesef çiftçi bundan hak ettiği değeri alamıyor. Malatya alamayınca Türkiye de alamıyor."

Ağbaba, hem Malatya hem de Türkiye için seçim beyannamelerini açıkladıklarını kaydederek, çiftçiye vadettikleri en önemli desteklerden birinin mazotun 1 lira 80 kuruşa indirilmesi olduğunu belirtti.

Barış ve huzur içerisinde, kavgadan ve tartışmadan uzak bir seçim dönemi olmasını dileyen Ağbaba, "Maalesef Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Çok zor bir dönemle karşı karşıya. Suruç'la başladı ve Türkiye'de kan durmuyor, kan akıyor. Geçtiğimiz günlerde Malatya'ya bir şehidimiz daha geldi. Umarız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye'de çocukların ölmediği, gençlerin şehit edilmediği, askerlerimizin şehit edilmediği bir dönemi yaşarız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yargının siyasallaştığını ileri süren Ağbaba, "Türkiye'de hukuk uzunca yıllardan beri siyasallaşmış durumda. Siyasetçilerin bir kılıcı olmuş durumda. Bugün de kendine muhalif olan, AKP kendine muhalif olan, kendini suçüstü yakalayan savcılarla, askerlerle ilgili bir hukuksuzluk yaptı. Tam bir hukuk garabeti yaşanıyor. Hiç olmadığı kadar Türkiye'de hukuk siyasallaşmış durumda" diye konuştu. 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Son Güncelleme: 03.10.2015 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.