08 Haziran 2015 Pazartesi 15:48
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, oyunu kulandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Maalesef ilk kez bir seçim döneminde bütün siyasi partilere oy veren seçmenler, herkes, hile yapılacağından kuşku duyuyor. Bu Türkiye açısından kötü bir şey" dedi.

Ağbaba, oyunu Zaviye Mahallesi'nde bulunan Abdulkadir Eriş İlkokulundaki 1246 numaralı sandıkta kullandı.

Ağbaba, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün vatandaşların oylarını kullandığını, demokrasinin önemli gereklerinden birisinin sandığa gitmek olduğunu söyledi.

"Biz de oyumuzu kullandık. Umarım yaşanacak bir Türkiye için katkıda bulunmuş oluruz" ifadesini kullanan Ağbaba, bir gazetecinin seçimde partisi için beklentisini sorması üzerine, CHP'nin Malatya'daki milletvekili sayısını arttırmasını umduğunu kaydetti.

Geçen 4 yıl boyunca çok çalıştığını Ağbaba, şöyle devam etti:

"Bunun da sahada karşılığını gördük. İnsanların ilgisi iyiydi. Umarım bu ilgi sandığa da yansır. Gayet medeni bir seçim dönemi geçirildi. Olaysız. İyi bir kampanya yaptığımızı düşünüyoruz. Kampanyamız diğer partilerden 2 ay daha fazla sürdü. 15 Şubat'ta başladı, bugün bitti. Umarım Malatyalılar tekrar ben ve benim arkadaşlarıma Malatya'yı temsil etme görevi verirler. Geçtiğimiz dönem Türkiye'nin başarılı muhalefet milletvekillerinden biri olduğumu düşünüyorum. Önümüzdeki dönem inşallah 17.00'den sonra iktidar partisinin bir mensubu olarak görev yapmaya devam ederim."

Ağbaba, bütün siyasi partilere başarı dileyerek, "Maalesef ilk kez bir seçim döneminde bütün siyasi partilere oy veren seçmenler, herkes, hile yapılacağından kuşku duyuyor. Bu Türkiye açısından kötü bir şey. Soruyordum. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye oy verecek herkes hile yapılacağından kuşkulu. Özellikle son seçim döneminde trafoya kedi girdikten sonra bu biraz daha arttı. Örgütümüz bir tedbir almış, onu da sizinle paylaşayım. Örgüt yaklaşık bir ton ciğer almış. Örgütümüz, trafolara kedi girmemesi için böyle bir tedbir alarak kedileri trafolardan uzak tutmaya çalışıyor. Malatya'da ciğer kalmadı. Umarım trafoya kediler girmez, umarım herkesin içine sinen bir sonuç olur" diye konuştu.

Seçim döneminde çok haksız rekabet olduğunu savunan Ağbaba, siyasi partilerin sadece rakiplerine karşı değil Cumhurbaşkanına, iş adamlarına, parti devletine karşı mücadele etmek zorunda kaldığını ileri sürdü.

Son Güncelleme: 08.06.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.