21 Ağustos 2015 Cuma 20:17
CHP Genel başkanının yaptığı açıklama

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HDP'nin şiddete karşı açık ve net bir tavır koyması gerektiğini belirtti. 

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemdeki terör olaylarını değerlendirdi. 

Herkesin şiddete karşı çıkması gerektiğini dile getiren Ağbaba, HDP'nin de bu süreçte tavrını net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini söyledi. Ağbaba, "HDP'nin şiddete karşı açık, net bir tavır koyması gerekiyor. Kınaması gerekiyor. Hatırlarsanız Suruç'ta ölen son gencimizle birlikte 33 kişi katledildi. Maalesef ardından 2 polis, kalleşçe gece uyurken uykularında öldürüldü ve Suruç olayı unutuldu. Burada maalesef HDP bunu çok net kınayamadı. Belki bunun unutulması içindi. Burada herkesin şiddete karşı net bir tutum alması gerekiyor" dedi.

Şiddetin nereden gelirse gelsin kınanması gereken bir olay olduğunu kaydeden Ağbaba, şöyle devam etti:

"Özellikle son dönemde asker ölümleri, pusularda insanların katledilmesi de maalesef Türkiye'yi acıya boğuyor. Malatya'da da 2 gencimiz şehit düştü. Birisi üsteğmendi, birisi erdi. İkisinin de evleri sıvasız, ikisi de yoksul aile çocukları, ikisi de çok zor şartlarda okumuş çocuklar. Türkiye'de şehit düşenlerin tamamı da böyle. Tekrar kanın akmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Silahların sustuğu, siyasetçilerin konuştuğu bir sürecin tekrar başlaması gerekiyor."

- Hükümet kurma süreci

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP'ye vermemesini" nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Ağbaba, "Anayasa'da kural açık. 'Hükümeti birinci parti eğer kuramazsa ikinci partiye görev verilir' diyor. Görev vermemesi açık bir darbedir. Burada demokrasiyi savunduğunu iddia eden sivil toplum kuruluşları, sendikalar, örgütler, siyasi partileri CHP'ye görev verilmemesini kınaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

Son Güncelleme: 21.08.2015 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.