08 Mart 2016 Salı 13:03
CHP Malatya İl Teşkilatı üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınlara karanfil dağıttı

Soykan Meydanı'nda bir araya gelen partililer adına konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, bütün kadınların aslında emekçi kadınlar olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Kadın erkek eşitliği noktasında Türkiye'de üst seviyenin yakalanmasının önemine dikkati çeken Kiraz, "Bizi büyüten, bizi eğiten, bu yaşlara getiren kadınların tümü emekçi kadınlardır" dedi.

Ülke nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu anımsatan Kiraz, kadın erkek eşitliğine sonuna kadar inanan bir partinin temsilcisi olduklarını söyledi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de Avrupa Birliği ülkelerinde kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 64'ken Türkiye'de bu oranın yüzde 26 olduğunu belirterek, çalışan kadıhların yüzde 11'inin ücretsiz aile işçiliğinde çalıştığını ifade etti.

Kadınların sosyal ve siyasi bilincinin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini aktaran Tuncer, "Toplumun gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi için bu değişim ve gelişimin de kadının sosyal, ekonomik, siyasi başarısıyla taçlandırılması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiç bir mücadele başarıya ulaşmamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kiraz ve Tuncer ile partililer kadınlara karanfil dağıttı.

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 08.09.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.