05 Ağustos 2015 Çarşamba 12:53
'Çınarlara' şefkat eli uzatılıyor

MALATYA - ORHAN YOLDAŞ - Yeşilyurt Kaymakamlığınca başlatılan "Çınarlara Şefkat Eli" projesi kapsamında görevlendirilen üç kişi, her hafta 49 yaşlının yemeklerinden evlerinin temizlenmesine, çamaşırlarından ütülerine kadar tüm işlerini yapıyor.

Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığınca yürütülen projeyle, yaşlılara devletin şefkat eli uzatılıyor.

Görevliler tarafından her hafta evleri temizlenen, özlem duydukları zorlu yemekler yapılan yaşlılar için ihtiyaçları olan eşyalar da temin ediliyor. 

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AA muhabirine, sosyal yardımların yanı sıra sosyal projelerle yaşlılar, engelliler ve toplumdaki dezavantajlı kesimlere hizmet götürerek, devletin şefkatli elini uzatmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşlılara ihtiyaç duydukları hizmeti verebilmek için çaba gösterdiklerini anlatan Babahanoğlu, "Çınarlara Şefkat Eli" projesi kapsamında ilçede yalnız yaşayan 70 yaşlı belirlediklerini bildirdi.

Projeyi kabul edenlere hizmet sunmaya başladıklarını belirten Babahanoğlu, şöyle devam etti:

"Onların rızasını alarak evlerine girmeye çalıştık. 41 ailede toplam 49 yaşlımıza bakıyoruz. İki kadın, bir erkek arkadaşımızı istihdam ettik. Onlar haftada bir gelip, dönüşümlü olarak bu 41 ailemizin evlerini temizliyor, yemeklerini yapıyor, elbiselerini yıkıyorlar. Evinde çamaşır makinesi olmayanlar için Hükümet Konağı'mızın altında yer yaptık, orada çamaşırlarını yıkıyoruz, ütülüyoruz, kurutuyoruz. Yazın da evlerini boyuyoruz. Projemizin adı 'Çınarlara Şefkat Eli.' Çınarlar bizim kökümüzü sağlayan büyüklerimiz. 'Şefkat eli' de devletimizin şefkat eli."

- Yaşlılar projeden memnun

Yaşlılar da hem zaruri ihtiyaçlarının karşılandığı hem de yaşamlarını daha temiz ortamda sürdürmelerini sağlayan projeden memnuniyetlerini dile getirdi.

Projeden yararlanan 82 yaşındaki Bekir Çılgın, "Ne kadar kaymakam olsanız, paşa olsanız, yine de bizim gibi olacaksınız. Bugünü göreceksiniz, Allah'ın emri. Bize bu hizmetleri verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

75 yaşındaki Elif Aslan da görevlilerin halılarını yıkadığını, evini boyadığını ifade ederek, "Gelip temizliğimizi yapıyorlar. Allah razı olsun. Yaşlılara bakıyorlar, sahipsiz bırakmıyorlar. Çamaşırları yıkayıp ütülüyorlar" ifadelerini kullandı.

Evi her hafta temizlenen 64 yaşındaki Yaşar Karlıdağ ise evi temiz olduğu için arkadaşlarını, akrabalarını rahatça ağırladığını söyledi. 

Karlıdağ, "Yapamayacağım yemekleri hazırlıyorlar, buzdolabına koyuyorlar. Yaprak sarma, analı kızlı köfte, dolma köfte yapıyorlar" diye konuştu.

Eşini 17 yıl önce kaybeden 85 yaşındaki Perihan Yaşar, rahatsızlıkları nedeniyle evini temizleyemediğini belirterek, "Ben onlardan razıyım. Geliyorlar, evimi etrafımı silip, süpürüp gidiyorlar. 6 aydır elime süpürge almadım" dedi.

Son Güncelleme: 05.08.2015 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.