23 Şubat 2016 Salı 15:48
Darende Çarşısının Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

 Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

Darende Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eser, esnafa proje detaylarıyla ilgili bilgiler verdi. İlçe için tarihi önem arz eden bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Eser, "Bu çalışmayı Darende’mize kazandırırsak herkes daha iyi iş yerlerinde güzel bir çarşıda ticaret yapacak. Çevre düzenlemeleri, spor alanları, yürüyüş yolları ve tarihi konaklar ile yaşam kalitesi de artacak. Başaramazsak eski tas eski hamam, düzen devam edecek" dedi.

Sahibi olduğu iş yerlerini kendileri çalıştıran esnaflara 18 ay kira yardımı yapılacağını aktaran Eser, "Etap etap yapılacak çalışmayla kimseyi mağdur etmemeye gayret edeceğiz. Bu süreçte belki ufak tefek sıkıntılar çekeceğiz ancak proje tamamlandığında hatta yıllar sonra bile hayırla, dualarla anılacağız" diye konuştu.
İş yerlerinin nostaljik mimari dokuyla inşa edileceğini kaydeden Eser, "Çarşımız yenilendiğinde içerisinde her türlü imkana sahip olan güzel iş yerleri, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere de hitap edecek, gelişmişlik oranı ve kalkınma daha hızlı ilerleyecektir. Kira öder gibi taksitlerle esnaflarımızın sahip olacağı yeni iş yerleri Darende'nin çehresini değiştirecek, gelecek asırlara şehircilik anlamında güzel bir emanet bırakılmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan esnaflar da mağdur edilmedikleri takdirde çarşının geleceği için hep beraber el ele verip bu güzel projeyi Darende’ye kazandırılmasına destek olacakları söyledi.
 

Darende Çarşısının Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

Darende Çarşısının Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

Darende Çarşısının Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.