11 Nisan 2016 Pazartesi 14:08
Darende Osb Yatırımcılarını Bekliyor

Darende ilçesinin gelişmesi için bir fırsat olarak görülen ve bölge halkının uzun bir süredir özlemle beklediği Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışmalar tamamlandı.

Darende Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, OSB Müdürü Levent Aksoğan altyapı çalışmaları tamamlanan ve ilk yatırımcının temel atacağı Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Türk, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeden yetişen iş adamları başta olmak üzere tüm yatırımcıları Darende'de sanayi tesisi kurmaya davet etti.

35 parselden 10'unun tahsisinin yapıldığını anlatan Türk, "İş dünyasına önemli değerler kazandıran Darende'nin gelişmesi için bu topraklardan yetişenler başta olmak üzere yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. Darende, coğrafi olarak bulunduğu konum ve avantajlı teşvikler ile yatırımcılara bereketiyle fayda sağlayacak, emekler asla boşa gitmeyecektir. Burada yatırım yapacak müteşebbislerimiz ilçemiz tarihinde unutulmayacak bir yere talip oluyor demektir." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan da Darende Organize Sanayi Bölge'sinin Malatya Valiliği, Darende Belediyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak girişimi olduğunu aktararak, "Darende'mizin en büyük sorunu göç vermesi ve istihdam alanın kısıtlı olmaması, bu sebepten Organize Sanayi Bölgemiz bizim için çok önemlidir. Belediye olarak burada yatırım yapacak tüm müteşebbislere her türlü desteği vermek için hazır bekliyoruz." diye konuştu.

- Çalışmalar tamamlandı

Darende OSB Müdürü Levent Aksoğan ise 5 milyon lira harcamayla Organize Sanayi Bölgesi'nde telekom, elektrik, yol, içme suyu gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, talepler doğrultusunda yatırımcılara tahsisler yaptıklarını belirtti.

Aksoğan, Darende OSB’nin 48 hektar alana kurulu 23 hektar toplam imarlı parsel alanı olduğu anlatarak. şöyle devam etti:

"Sanayimiz 4. bölge teşviklerinden yararlanmakta olup organize sanayi içerisinde faaliyet gösteren firmalar 5. derece teşvikten faydalanabiliyorlar. Şu ana kadar çeşitli sektörlerden 10 firmaya yer tahsisi gerçekleştirdik. Karma organize sanayi bölgesi olduğu için farklı alanlarda yatırım yapma imkanı var. Darende OSB'de arsaların metrekaresi 2 dolarla sınırlı. Arsa tahsisini yüzde 25'ini peşinatla gerçekleştiriyoruz. Yatırımcıların 5 sene boyunca işveren SGK priminden muafiyeti, gümrük vergisinden muafiyeti, KDV muafiyeti gibi teşviklerden faydalanacak. Ayrıca bölge içerisinde yatırım yapacaklar için IPART, Fırat Kalkınma Ajansı, Kırsal Kalkınma olsun bunların dönemsel açılan proje kapsamında teşviklerden de yararlanabilmektedir."

Darende OSB'ye beton santrali, soğuk hava deposu, kayısı işleme tesisi, reçel üretim tesisi, paketleme tesisi, bulgur fabrikası ve pvc işleme tesisi kurulması için yatırımcıların başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 11.04.2016 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.