21 Ocak 2016 Perşembe 15:19
Darende'de emeklilere konut imkanı verilecek

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, yazılı açıklamasında, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan emeklilerin ev sahibi yapılması fırsatının Darende'de de mümkün olacağını belirtti.

Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Darende merkezdeki 3. Etap'ta 184 ve Balaban Mahallesi'nde de 141 konut inşa edileceğini kaydeden Eser, emeklilerden bu konutlara talep alınmaya başlandığını aktardı.

Eser, bugüne kadar ev sahibi olamamış emeklilerin TOKİ öncülüğündeki proje kapsamında ev alabileceğini kaydetti.

- Hem kira, hem daire taksiti ödenmeyecek

Süleyman Eser, ödeme kolaylığı açısından emeklilere 240 ay vade yapılacağını belirterek, alt gelir ve emekli grubundaki vatandaşların hem kira, hem de daire taksiti ödeyemeyeceğine dikkat çekti. Eser, bu nedenle vatandaşların daire taksitlerini evlerine taşındıktan sonra ödemeye başlayacaklarını belirtti.

Başvuruların Darende'deki konutlar için 26 Şubat, Balaban Mahallesi'ndeki konutlar içinse 18 Mart'a kadar devam edeceğine işaret eden Eser, müracaatların Ziraat Bankasına yapılacağını bildirdi.

- Darende'de ikamet şartı aranıyor

Başvuru için ilk etapta 500 lira yatırılması gerektiğini belirten Eser, şunları kaydetti:

"Ön taleplerin çok fazla olması durumunda kura çekilecek. Kurada adı çıkmayan kişilerse yatırdıkları 500 lirayı geri alacak. Daha sonra sözleşmeler imzalanacak. Bu projeye konut sahibi olanlar katılamayacak. Öte yandan başvuru yapan kişinin ikametinin Darende'de olması gerekiyor."

Eser, Darende'deki 3. Etap konutların 1. Etap TOKİ konutlarının yanına, Balaban'daki evlerinse Küşne Tepesi mevkisine inşa edileceğini belirtti.

Başkan Eser, taksit miktarlarının başvuruların ardından ihale yapılıp kesin fiyat belirlendikten sonra açıklanacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 21.01.2016 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.