10 Şubat 2016 Çarşamba 16:38
Darende'de Öğretmen Ve İdarecilere Eba Eğitimi

  Malatya'nın Darende ilçesinde görevli idareci ve öğretmenlere eğitsel materyal temini için kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İçerik Geliştirme Uzmanı Selafi Özkan, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, eğitim-öğretim sürecinde iletişim teknolojisi ve donanımlarını kullanarak etkin materyallere ulaşmak amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan EBA hakkında bilgi verdi.

EBA'nın sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içeriklerin bulunduğu sosyal bir platform olduğunu aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Platformun amacı, okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamak. MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA'da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkanı bulabiliyor. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunuluyor. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlıyor."

Portalın, öğrencileri ezberci zihniyetten kurtarıp kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olması için geliştirildiğini de ifade eden Özkan, platform sayesinde öğrencilerin Türkiye'nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği ve ekip çalışması yapmayı öğreneceğini bildirdi.

Özkan, velilerin de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip edebileceğini anlattı.

 

Darende'de Öğretmen Ve İdarecilere Eba Eğitimi

Darende'de Öğretmen Ve İdarecilere Eba Eğitimi

Darende'de Öğretmen Ve İdarecilere Eba Eğitimi

Son Güncelleme: 11.02.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.