21 Nisan 2016 Perşembe 15:28
Darende'nin Sorunları İçin Çözüm Arayışı

Darende'de Belediyesi, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilçenin sorunlarının ele alındığı toplantıda bir araya geldi.

Kurumlar arası birlikteliğin artırılması ve ilçedeki sorunlara çözüm önerilerinin görüşülmesi amacıyla Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaymakam Türk, ilçenin geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin artırılması için kısa vadede atılacak adımların hayata geçirilmesi için bazı projeler yürütüldüğünü aktararak, "Darende'yi daha ileriye taşımak için, bütün kurumlarımızın birlikteliğini güçlendirmek, sivil toplum kuruluşlarımızla fikir ve istişare yapmak için bu tür organizasyonların faydalı olduğunu düşünüyorum." dedi.

İlçenin alt yapı problemlerinin çözülmesi gerektiğini belirten Türk, "Darende’nin girişinden çıkışına kadar olan yol kenarlarındaki kaldırımların yükseltilerek belediyenin hazırlattıracağı projeyle estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yine Somuncu Baba yolunun çıkış yönünü çarşı merkezine yönlendirerek ziyaretçilerin çarşı esnafına katkıda bulunması için çalışacağız. İlçe merkezindeki otopark problemini Malatya Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediyemiz ile çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Servis araçları ve şoförleri ile alakalı da bir yönetmelik hazırlayarak, kılık kıyafet ve S plaka ile bu konuda yaşanan sıkıntıların önüne geçeceğiz." diye konuştu.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de ilçenin turizm potansiyelinin artırılması için alt yapı çalışmalarını farklı kurumlara hazırlattırdıkları projeler ile çözmeye çalıştıklarını, finansman sağlandığı takdirde çalışmalara başlanılacağını aktardı. Eser, "Toplantımızda, Malatya genelinde Suriyeli mülteciler için yürütülen '44 günde 44 tır' kampanyası kapsamında hemşehrilerimizin de destek sağlaması yönünde karar aldık. Oluşturulan komisyon nezaretinde yürütülecek kampanyayla destek olmaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz." dedi.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de görüş ve önerilerini paylaştı.

Darende'nin Sorunları İçin Çözüm Arayışı

Darende'nin Sorunları İçin Çözüm Arayışı

Darende'nin Sorunları İçin Çözüm Arayışı

Son Güncelleme: 22.04.2016 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.