08 Mart 2016 Salı 17:53
'Değişen Sosyal Yapıda Kadın' Paneli Düzenlendi

 İnönü Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNUKSAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Değişen Sosyal Yapıda Kadın" paneli düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonundaki panelin oturum başkanlığını İNUKSAM Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal yaptı.

Toplumun bireysellikle, yaşla, cinsiyetle ve zamanla ilgili normlarının herkesin yaşam tarzını şekillendirdiği kaydeden Ünal, bu normlardaki değişimin bireyi ve aileyi de yakından etkilediğini belirtti.

Modern sonrası çağda bireyin, birçok inancın, çoğul gerçeklerin, yüzlerce dünya görüşü karşısında gerçek ve doğru karşısında güvenini kaybettiğini aktaran Ünal, "Bu kadar bilgi bombardımanı altında içeriğin önemi giderek azalmakta, toplumsal yaşamda özel istekler artmaktadır. Birçok sosyal ve sanal ağda kısmi birlikler, sanal cemaatler oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ünal, online ilişkilerin, yüz yüze samimi ilişkilerin yerine geçtiğine, yalnızlaşma ve yabancılaşmanın bireyin temel sorunu haline geldiğine dikkati çekti.

Birey ve toplumun önemine işaret eden Ünal, şunları kaydetti:

"Bu nedenle aile, birey ve toplum arasındaki sınırlar değiştikçe birey de, aile de, toplum da dönüşmektedir. Kurumlar giderek içeriklerini kaybetmektedir. Dolayısıyla o güvenli aile limanı giderek yok olmaktadır. Artan sorumluluklar nedeniyle kadının da konumu değişmektedir. Aile gelenekleri ve kuralları hızla değişmekte ve geçmişle bağlantıları kopmaktadır."

Panelistler Prof. Dr. Neslihan Durak, Yrd. Doç. Dr. Zennure Köseman ve Yrd. Doç. Dr. Serap Belli, Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Sosyal Değişim ve Kadın, Sosyo-Psikolojik Bağlamda Yabancılaşan Kadın Kavramı, Tarihi Süreçte Türk Kadını başlıları altında çeşitli sunumlar yaptı.

Panele, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Son Güncelleme: 08.03.2016 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.