10 Nisan 2015 Cuma 11:42
Dünya Sağlık Günü

MALATYA - Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü, güvenilir gıda üretiminin temiz havada, temiz topraklarda ve temiz suyla başladığını bildirdi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, herkesin sürdürülebilir, güvenilir, uygun fiyatta, kaliteli, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirecek gıdaları satın alma ve tüketme hakkına sahip olduğu, bu en temel hakkın İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'yle de güvence altına alındığı vurgulandı.

Gıda güvenliği ve gıda güvenilirliğinin son yıllarda halk sağlığı açısından öneminin giderek arttığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Güvenilir gıda üretimi temiz havada, temiz topraklarda ve temiz suyla başlar. Üretim sırasında doğru, koruyucu önlemlerin kullanılmasıyla devam eder. Hasat ve sonrasındaki tüm işlemlerde de sağlığı tehdit eden risklerin dikkate alınması ve önlenmesi gereklidir. Herhangi bir aşamadaki zayıflık gıda güvenilirliğinin yitirilmesine neden olabilecektir. Her yıl Dünya Sağlık Günü'nde dünya genelinde önemli bir halk sağlığı problemi gündeme getirilmektedir. 2015 yılı Dünya Sağlık Günü Teması da 'Tarladan Tabağa Gıda Güvenilirliği' olarak belirlenmiş ve toplumda gıda güvenilirliği konusunda farkındalık yaratılması, konuya ilişkin paydaşların rollerinin öneminin vurgulanması hedeflenmiştir."

Son Güncelleme: 10.04.2015 11:44
Anahtar Kelimeler:
DünyaSağlık Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.