25 Nisan 2015 Cumartesi 19:03
Dünya Veteriner Hekimleri Günü

MALATYA  - Malatya Veteriner Hekimler Oda Başkanı Ertuğrul Özdemir, "Veterinerlik fakültelerine alınacak öğrencilerin başarılı ve zeki olmaları gerekir" dedi.

25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Malatya Veteriner Hekimler Odası’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Özdemir,  Dünya Veteriner Hekimler Birliğinin, her yıl nisan ayının son cumartesi gününü "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutladığını söyledi.

Veteriner hekimlik eğitiminin başlamasıyla hayvanlar üzerinde yapılan çalışmaların beşeri hekimliğinin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirten Özdemir, "Veteriner hekimler hayvan sağlığının ve aynı zamanda insan sağlığının korunmasının yanı sıra gıda güvenliğinin sağlanması, hayvan ıslahı, tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla insanlığa büyük katkılar sağlamışlardır" diye konuştu.

Türkiye'de 28 veterinerlik fakültesi bulunduğunu dile getiren Özdemir, " Veteriner hekimliğinin eğitimi zordur. Veteriner fakültelerine alınacak öğrencilerin başarılı ve zeki olmaları gerekir" ifadesini kullandı. 

Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla her yıl bir konunun belirlendiğini kaydeden Özdemir, 2015 yılının konusunun ise "Vektörlerle bulaşan zoonoz hastalıklar" olarak belirlendiğini ifade etti.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü

Son Güncelleme: 25.04.2015 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.