01 Nisan 2015 Çarşamba 17:21
Elektrik kesintileri

MALATYA/SİVAS- Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Malatya'da trambüs seferleri yapılamıyor.

Malatya'da elektrik kesintisi sırasında Trambüs Araç Bakım İstasyonu'na yakın trambüsler, istasyona çekildi. Bazı trambüsler ise İnönü Üniversitesi ve çevre yolu üzerinde ulaşımı aksatmayacak şekilde konuşlandırıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Türkiye genelinde elektrik iletim hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle trambüs seferleri zorunlu olarak durdurulmuştur. Hemşehrilerimizin mağdur olmaması için trambüs güzergahına MOTAŞ tarafından ek otobüs seferleri başlatılmış olup, arızanın büyüklüğü nedeniyle enerji kaybının ne zaman giderileceği henüz netlik kazanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

 

- Sivas'ta merkezi ezan sistemi devre dışı kaldı

Sivas'ta merkezi ezan sisteminin devre dışı kalması üzerine bazı camilerde imamlar, öğle ezanını minareye çıkarak çıplak sesle okudu.

Çatalpınar Camisi din görevlisi Fatih Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve 2004 yılında başladığını ve 3 senedir Çatalpınar Camisi'nde görev yaptığını belirtti.

Elektrik kesintisi nedeniyle ezanı minareden okuduğunu dile getiren Korkmaz, merkezi sistem dolayısıyla 5-6 yıldır minareden ezan okumadığını söyledi.

Korkmaz, minareye çıkarak çıplak sesle ezan okumanın farklı bir duygu olduğunu dile getirdi.

Şarkışla ilçesinde de elektrik kesintisi nedeniyle camilerde öğle vakti ezan, minarelerden çıplak sesle okundu. 

 

- Fabrikalarda üretim durdu

Bu arada, aralarında Sivas Çimento Fabrikası, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi ve Kangal Termik Santrali'nin de bulunduğu birçok fabrikada üretim durdu.

Sivas Çimento Fabrikası Genel Müdürü Arif Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm tesislerinde üretimin durduğunu söyledi.

Elazığ'da ise Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde elektrik kesintisi nedeniyle üretim bir süre durdu.

Son Güncelleme: 01.04.2015 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.