10 Nisan 2016 Pazar 17:03
'Geçmişten Günümüze Malatya' Sempozyumu

Malatya'da, "Geçmişten Günümüze Malatya ve Kent-Kültür-Kimlik" konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Malatya Valiliği, Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ve İnönü Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek sempozyumun, 14 Nisan'da başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından organize edilen sempozyumla kentin tanıtımına katkı sağlanması ve bilimsel bakış açılarıyla elde edilen bulguların çeşitli yönleriyle değerlendirilerek ileriye yönelik stratejiler oluşturulması hedefleniyor.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Doğu Anadolu Bölgesi'nin en gelişmiş kentleri arasında sayılan Malatya, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik yönleriyle her geçen gün büyümekte ve çevre illere vizyon sağlamaktadır. Sempozyumla, Malatya'nın tarihi, edebi, kültürel, sosyolojik, beşeri, felsefi ve iktisadi meselelerinin 'kent-kültür-kimlik' temaları ekseninde işlenme imkanı bulunacak. Malatya, sahip olduğu halk kültürü ürünleri, folklorik özellikleri, tasavvuf geleneği, iz bırakan mutasavvıfları, yetiştirdiği şahsiyetleri, kentleşme tecrübesi ve tarihi varlığı ile geçmişten günümüze Anadolu'nun önemli duraklarından biri olmuştur. Dünyaca ünlü kayısısı, Cumhuriyet'in kuruluşuyla beraber günden güne gelişen sanayisi, ekonomik hayatı ve turizm potansiyeli ile kalkınmasına hız katmaktadır."

Kent tarihi, ekonomisi, kültürü ve kimliği konularının ele alınacağı sempozyum 3 gün sürecek.

Son Güncelleme: 11.04.2016 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.