06 Nisan 2016 Çarşamba 11:33
Gençlik Merkezleri, Terör Mağduru Gençlere El Uzatıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, terör mağduru gençlere daha çok el uzatmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan gençlik merkezlerindeki faaliyetlerini artırıyor.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Etkinlikler Sosyal Faaliyetler Daire Başkanı Mehmet Kaymakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın gençlere ulaştığı en önemli noktanın gençlik merkezleri olduğunu söyledi.

Merkezlere büyük önem verdiklerini anlatan Kaymakçı, "Şu an 212 gençlik merkezimiz var bu sayısı 500'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, Cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan gençlik merkezinde gençlere yönelik çok sayıda faaliyette imza attıklarını aktaran Kaymakçı, şöyle devam etti:

"Gençlik merkezlerimizde milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkardığımız çok sayıda projemiz var. Bu projelerle gençlerimize dokunuyoruz. Gençlerin daha bilgili, donanımlı yetişmesi için uğraşıyoruz. Türkiye'nin tüm illerinde ve büyük ilçelerde gençlik merkezlerimiz faaliyette. Bir buçuk milyona yakın üyemiz var. Gençlerin de talepleri çok fazla. Merkezlerimiz gençlerle dolup taşıyor."

- "Terör bölgelerinde faaliyetlerimizi artırıyoruz"

Kaymakçı, terör bölgelerindeki mağdur gençlere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi vererek, bölgedeki gençlere yönelik faaliyetlerini artırdıklarını söyledi.

Türkiye'nin her ilinde bulunan gençlik merkezlerinde yoğun faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Kaymakçı, şunları kaydetti:

"Terör mağduru gençler için o bölgelerdeki gençlik merkezlerindeki faaliyetlerimizi artırıyoruz. Bu anlamda gençlerimize girişimcilik eğitimi veriyoruz. Şu anda KOSGEB işbirliğiyle gençlik merkezinde eğitim alan ve kendi işini kuran gençlerimiz var. Gençlerin boş durmaması, meslek sahibi olabilmeleri için bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Gençlik merkezlerimizde milli, manevi değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi geliştirecek eğitimler, projeler, atölyeler, akademiler var. O bölgelere özel olarak merkezlerimizi daha aktif kullanıyoruz. Ayrıca gençlik kamplarımızda da bu tür gençlere yönelik faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Spor faaliyetleri de o bölgelerde aktif olarak devam ediyor. Bu arada 'Şehirler ve Kültürler' projemizle buradaki gençleri batı, güney ve kuzeydeki kentlere götürüp, gezdirerek farklı kültürleri tanıtıyoruz. Bu anlamda birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırıyoruz."

Mehmet Kaymakçı, kültürel faaliyetler kapsamında "Sahne Sırası Sende" sloganıyla Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması ve "Hayallerin Sahneye Taşı" sloganıyla da skeç yarışması yaptıklarını hatırlatarak, yarışmalara gençlerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

- Kamplardan geçen yıl 50 bin genç yararlandı

Kaymakçı, gençlik merkezlerinin yanı sıra her yıl gençlik kampları düzenlediklerini, geçen yıl 50 bin gencin de bu kamplardan faydalandığını kaydetti.

Türkiye'nin değişik yerlerinde doğa ve deniz kampları bulunduğunu belirten Kaymakçı, buralarda gençler arasında çok güzel kardeşlik ortamları oluştuğunu anlattı. Farklı illerden gençlerin bu kamplarla bir araya geldiğini ifade eden Kaymakçı, "Orada kızların ayrılırken ağladıklarını gördüm ama erkeklerin ağladığı kampları da gördüm. Çok güzel bir kardeşlik ortamı oluşuyor. Türkiye genelinde 27 gençlik kampımız var burada çok farklı faaliyetlerde bulunuyoruz." diye konuştu.

Gençlerin kamplara katılmalarını istediklerini dile getiren Kaymakçı, "Hedefimiz 14-29 yaş arasındaki 18 milyon gence ulaşmak. Bunun için merkezlerimizde gece gündüz faaliyetlerde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.04.2016 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.