27 Aralık 2015 Pazar 13:22
Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliğe ilişkin, "Biz herkesin ibadetini özgürce yapmasını savunuyoruz. Buna müdahale edilmesini de asla kabul etmiyoruz ama burada bir ibadete müdahale yok. Tamamen bilgi kirliliği" değerlendirmesinde bulundu. 

Ağbaba, CHP İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coğrafya itibarıyla tarihinin en zorlu dönemlerinden geçtiğini, çok karışık bir dönemde bulunulduğunu belirterek, hükümetin dış politikasını eleştirdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye karşı hakarete varan sert sözlerine tepki gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, "Putin'in söylediklerini Türkiye Cumhuriyeti'nin bir yurttaşı olarak kabul etmediğimizi söylemek istiyorum" dedi. 

İsrail'in, Filistin halkına yönelik tavrını da eleştiren Ağbaba, "İsrail bu coğrafyada hiç kimsenin dostu değil. İsrail devleti orada yıllardan beri var olma mücadelesi veren bir halka hayat hakkı bile tanımıyor. İsrail devleti bizim açımızdan Filistin halkına zulmeden, onları katleden bir devlettir" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesine döndüğünü ileri süren Ağbaba, ülkenin bir bölgesinin Suriye'den farklı bir konumda olmadığını savundu.

Ağbaba, şöyle devam etti: 

"Türkiye'de, dünyada silahlı bir güç olacaksa sadece devletin olur. Onun dışında silahlı bir gücün olması kabul edilemez. Eğer bir silahlı güç varsa onunla devletin mücadele etmesi meşrudur, doğrudur. Terörle mücadele etmek lazım. Askere, polise kurşun sıkanlarla mücadele etmek kesinlikle lazım. Tedbir almak kesinlikle lazım. Ama bir kadının cenazesinin 7-8 gün sokakta beklemesinin hiçbir vicdanda yeri yok."

- ODTÜ yerleşkesindeki gerginlik 

Ağbaba, bir gazetecinin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliğe ilişkin sorusu üzerine, olayla ilgili bilgi kirliliği olduğunu iddia etti. 

Herkesin ibadetini özgürce yapmasını savunduklarını belirten Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabii bir bilgi kirliliği var. 'Cizre'ye girdiğimiz gibi ODTÜ'ye gireriz' demeyi doğru bulmuyoruz. Oraya geçmişin faşist cunta liderleri de giremedi. ODTÜ diz çökmez. ODTÜ diz çökmeyecektir de. O söylenen birçok şeyin de yalan olduğunu biliyoruz. Biz herkesin ibadetini özgürce yapmasını savunuyoruz. Buna müdahale edilmesini de asla kabul etmiyoruz ama burada ibadete müdahale yok. Tamamen bilgi kirliliği, tamamen aktrollerin yapmış olduğu bir kirlilik. Ayakta kalabilen, konuşabilen, bilim üretebilen, dünyanın en saygın üniversiteleri arasına girebilen tek üniversite ODTÜ'dür. ODTÜ, AKP'nin de başkalarının da diktatörlerin de zulmüne teslim olmaz. Bizim de bu konuda bilim üreten ODTÜ'nün yanında olduğumuzu söylemek istiyorum. Kimsenin ibadetine, nasıl giyineceğine, hele hele ODTÜ gibi bir üniversitede karışılmadığını herkes biliyor. ODTÜ'de herkesin özgürce örgütlenebildiğini herkes biliyor. Bu yapılan saldırı ODTÜ'nün bilimine yapılan saldırıdır. Herkes inancını, ibadetini özgürce yapmalıdır, yapabilmelidir. Hele hele ODTÜ'de yapmalıdır."

Son Güncelleme: 27.12.2015 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.