09 Ekim 2015 Cuma 19:35
Genel seçime doğru

AK Parti  Malatya Milletvekili ve Milletvekili adayı Taha Özhan, 3 ilçede seçim çalışması yürüttü.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Özhan, 1 Kasım Genel Seçim çalışmaları kapsamında Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerinde parti ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, vatandaş ve esnaflarla bir araya geldi.

Seçime katılımın büyük önem taşıdığını, katılımın yüksek olması gerektiğini dile getiren Özhan, "Bir seçimde başarının birinci anahtarı, öncelikle sandığa gidilmesi, ardından da o sandıkta AK Parti'ye oyların istediğimiz şekilde çıkması. Bu sandığa gitme meselesini bir şekilde çözmemiz lazım" dedi.

Türkiye'yi tek başına güçlü ve istikrarlı hükümetlerin yönetmesi gerektiğini kaydeden Özhan, "7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy almış olmamıza rağmen, bizden sonraki partiye 16 puan fark atmış olmamıza rağmen, bir sonraki ana muhalefet partisiyle aramızda 10 milyona yakın oy farkı olmasına rağmen maalesef Meclis aritmetiği, askeri vesayet rejiminin kurduğu seçim sisteminden dolayı biz iktidar olamadık. Dünyada bunun örneği yok" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de yüzde 33,  Yunanistan'da da yüzde 20'lerle iktidar olunduğunu aktaran Özhan, İtalya'da bir parti yüzde 40'ı alana kadar seçimin tekrar edildiğini anlattı. Özhan, şöyle devam etti:

"İnşallah biz bu seçimde tek başına iktidarı yakalarız. Bu anayasayı değiştirip, bu berbat sistemden de, bu son vesayet tuzağından da kurtuluruz. Çünkü AK Parti olsun veya olmasın bu memleketi tek başına iktidarlar yönetmeli. İstikrarlı ve güçlü hükümetler yönetmeli. Çünkü Türkiye'nin hiçbir çaresi yok. Bu koalisyon dönemlerinde nasıl zayıfladığımız, hizmetlerin nasıl tıkandığını, toplamda Türkiye'nin nasıl küçüldüğünü, her alanda her şeyin nasıl aşağıya çekildiğini hep birlikte gördük."

Son Güncelleme: 09.10.2015 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.