13 Mart 2016 Pazar 12:53
Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatyadaki Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terör örgütü orada çukurlar açarken sadece bölgedeki insanların bir yerlere hapsedilmesine, özgürlüklerinin elinden alınmasını neden olmadılar. Oradaki insanları dinlerinden, imanlarından uzaklaştırarak, bu milletle olan gönül köprülerini de atmak için oralara çukurları kazdılar" dedi.

Tüfenkci, Toplum Gönüllüleri Derneğince Şeker Fabrikası Lokantasında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Tüfenkci, Türkiye'nin bir yandan kalkınması, refahı bir yandan da terör örgütü PKK'dan temizlenmesi için amansız mücadele verildiğini söyledi.

Bu mücadele sırasında sivil halkın zarar görmemesi için çok titiz davranıldığını belirten Tüfenkci, "Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u bitirdik. İnşallah diğer ilçelerde yuvalanan terör örgütünün inlerine de birer birer girecek ve buraları da temizleyeceğiz"ifadesini kullandı

Buraların sadece temizlenmesinin yetmediğini vurgulayan Tüfenkci, bölgenin yeniden ihya ve inşa edileceğini bildirdi. Hükümetin bununla ilgili her türlü eylem planını hazırladığına değinen Tüfenkci, bölgede hem fiziki açıdan bir ihya çalışması yapılacağını hem de insanların gönüllerine girmek için bütün bakanlıkların seferber olacağını vurguladı.

Bakan Tüfenkci, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de buraları ziyaret ederek bölge insanlarıyla kucaklaşmalarını, gönül bağını güçlendirmelerini istedi. Tüfenkci, ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren iş adamlarının, esnafların da oradaki iş adamları, esnafa destek ve yardımcı olması, gönül köprüsü kurması gerektiğine işaret etti.

Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Çünkü terör örgütü orada çukurlar açarken sadece onların bir yerlere hapsedilmesine, özgürlüklerinin elinden alınmasını neden olmadılar. Oradaki insanları dinlerinden, imanlarından uzaklaştırarak, bu milletle olan gönül köprülerini de atmak için oralara çukurları kazdılar. Gece gündüz çalışarak oradaki insanların Kur'an'dan, İslam'dan uzaklaştırmak, tahribat yapmak adına her türlü melaneti işleyenler bugün oralardan temizlendiğinde bizim oradaki vatandaşlarımızı ihya etmemiz lazım."

- Anayasa çalışmaları

Meclisin en önemli görevlerinden birinin yeni bir anayasa yapmak olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Toplum yeni bir anayasa istiyor. Muhalefet de iktidar da yeni bir anayasa istiyor. Biz bu dönem Allah'ın izniyle yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Artık bizler darbe anayasalarıyla yönetilmek istemiyoruz" dedi.

Türkiye'de "Recep Tayyip Erdoğan korkusuyla hareket eden bir muhalefet" bulunduğunu belirten Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tartışmak, millete gitmek yerine her bir konuşmanın arkasında acaba Recep Tayyip Erdoğan ne olacak fikriyle hareket eden bir muhalefet var. Korkular üzerinden hareket etmeye çalışan bir muhalefet var. 26. dönemde de Meclis Başkanımızın girişimiyle yeni bir anayasa komisyonu oluşturuldu ama CHP tam da bu korkularından dolayı, 'Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacaksınız onun için bu anayasayı yapıyorsunuz' deyip masayı devirmiş oldu. Çeşitli bahaneler ve korkularla bu milletin özgürleşmesi, refahını artırma noktasında, yeni bir toplumsal sözleşme imzalama noktasında geri duranlardan elbette ki bu millet hesap soracak. "

Tüfenkci, en büyük hakemin millet olduğunu belirterek, milletin Türkiye'nin menfaati olan noktada birleşeceğini dile getirdi.

Tüfenkci, "Onun için biz engellemeyelim, parlamento engellemesin. Getirsin referanduma, milletin önüne koysun. Millet yeni anayasayı onaylarsa tamam, onaylamazsa zaten sorun yok. Türkiye'nin parlamenter sistemle geldiği en iyi nokta bu seviyedir. Bundan sonrasında atak, sıçrama yapmak, yeni başarı hikayeleri oluşturmak istiyorsak hızlı hareket etmek, karar almak zorundayız. Parlamentoda bir maddenin geçmesi yaklaşık 3 saat sürüyor. Ona göre düşünün. Türkiye'nin daha çok kat etmesi gereken yol var" ifadesini kullandı.

- Alima Yeni Malatyaspor SMS kampanyası

Tüfenkci, ayrıca Alima Yeni Malatyaspor'un bir otelde düzenlenen SMS tanıtım kampanyasında yaptığı konuşmada da Malatyaspor'a duyarsız kalmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Malatyaspor'un geçmişte çeşitli dar boğazlara düştüğüne değinen Bakan Tüfenkci, ancak iyi niyetle yollarına devam ettiklerini belirtti. Tüfenkci, "Malatyaspor düşerken bizler hep içindeydik, Yeni Malatyaspor kurulurken de içindeydik. Hedefimizin Süper Lig. Herkesin bu takıma sahip çıkması önemli. Herkes Yeni Malatyasporla ilgili bir şeyler konuşuyor. Bu konuşanların bir SMS ile de destek vereceğini umuyorum" dedi.

Daha önce Yeni Malatyaspor'un bir banka kredi kartı kampanyasının bulunduğunu anımsatan Tüfenkci, Yeni Malatyaspor amblemi taşıyan ve kulübün renklerinden oluşan kredi kartını göstererek, "Ben o zaman almıştım. Hala da duruyor. Bu katkılar sahiplenme adına önemli" ifadesini kullandı.

Bakan Tüfenkci'ye programlarda Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ile diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Son Güncelleme: 13.03.2016 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.