22 Haziran 2016 Çarşamba 12:53
'Güvenilir Gıda Ulusal Çocuk Resim Yarışması'

 Malatya'da, Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Çocuk Resim Yarışmasında il düzeyinde dereceye girenlere ödül verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, genç nesillerin resim aracılığıyla gıda güvenilirliğine dair bilgi ve birikimlerini yansıtabilmeleri ve kamuoyunda konuyla ilgili farkındalığın artırılması amacıyla Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda- Ulusal Çocuk Resim Yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve proje sponsoru Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliğinin (SETBİR) işbirliğiyle 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde İlkokul 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında, Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda-Ulusal Çocuk Resim Yarışmasının ikincisi yapıldı.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Hanımın Çiftliği İlkokulunda düzenlenen törende verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali Selvi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Ulusal Resim Yarışması, Lider Çocuk Tarım Kampı gibi ilkokul öğrencilerine yönelik etkinliklerle çocukların medeni cesaretlerinin artırılması, aktif olarak tarımın üretiminden tüketimine kadar olan her şeyde bilinçlendirilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bakanlığın düzenlediği etkinliklerle başarı elde edildiğini aktaran Selvi, "Son yıllarda düzenlediğimiz etkinlikler sonucunda bu konuda büyük başarılar elde edildiğini gördük. Öğrenciler konuya büyük ilgi gösteriyorlar. Özellikle okullarımızdan etkinliklerimize katılmak için yoğun talepler alıyoruz. Ulusal Resim Yarışmasında ilimizden dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, ailelerine de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çocuklara ve kadınlara yönelik düzenlediği etkinliklere ilgi ve katılımın yoğun olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, etkinlikler sonucunda insanların bakış açıları ve girişimcilik isteklerinin geliştiğini kaydetti.

Selvi, yarışmada ilde derece yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Son Güncelleme: 22.06.2016 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.