17 Nisan 2015 Cuma 17:41
Hamit Fendoğlu'nun ölümünün 37. yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 17 Nisan 1978 tarihinde Ankara'dan postayla gönderilen paketin evinde patlaması sonucu iki torunu ve geliniyle hayatını kaybeden eski Malatya Belediye Başkanlarından ''Hamido'' lakaplı Hamit Fendoğlu'nun ölümünün 37. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Çalık, mesajında, 17 Nisan 1978'in Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olduğunu belirtti,

Menfur bir saldırı sonucunda gelini ve iki torunu ile birlikte öldürülen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu’nu 37. ölüm yıldönümünde rahmetle andığını ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Yiğitliğiyle milletin gönlünde her zaman önemli yeri olan şehit Hamido; ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacaktır. Millet olarak bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, Merhum Hamit Fendoğlu'nu ve yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine ve tüm hemşerilerime tekrardan taziyelerimi sunuyorum."

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.