13 Temmuz 2016 Çarşamba 18:28
Havai Fişek Atıklarının Bulunduğu Alanda Patlama

 Malatya'da, kullanılmayan bir havai fişek deposunun atıklarının bulunduğu alanda patlama meydana geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, merkez Battalgazi ilçesindeki TOKİ Karagöz Mahallesi'nde kullanılmayan bir havai fişek deposunun atıklarının bulunduğu alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Patlamanın etkisiyle atıkların bulunduğu alanda yangın çıktı. Yangın, Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alınırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Ramazan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir anda patlama sesini duyduklarını anlattı.

Patlamanın meydana geldiği deponun yıllar önce dinamit deposu olarak kullanıldığını aktaran Yavuz, deponun bir süre de havai fişek üretiminde kullanıldığını söyledi.

Havai fişek deposunun 3 yıldır atıl durumda olduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 13.07.2016 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.