14 Mayıs 2015 Perşembe 21:15
Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılışı

MALATYA  - Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, devleti devlet yapanın insan olduğunu belirterek, "İnsanımıza iyi bakarsak, hastalığında yanında olursak, onu sağlıklı yaşatırsak, devlet daha güçlü yaşar" dedi. 

Gümüş, Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılış töreninde, sağlık konusunda bütün illerin durumunu gözden geçirdiklerini söyledi. 

Malatya'da da hastaların il dışına gitmek zorunda kalmaması için çalıştıklarını dile getiren Gümüş, bu amaçla iyi tesisler kurduklarını anlattı.

Gümüş, Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü anımsatarak, "İnsanımıza iyi bakarsak, hastalığında yanında olursak, onu sağlıklı yaşatırsak, devlet daha güçlü yaşar. Çünkü devleti devlet yapan insandır. Bu misyonda herhangi bir kısıtlamaya gitmeden, insanlarımızın sağlığıyla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Beş yıldızlı otel konforunda"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Eski hastane binasının çok kötü durumda olduğunu belirten Çalık, şöyle konuştu:

"Hastane şartları 1989'da eczacılık yaparken neyse 2007'de milletvekili olduğumuzda da oydu. Hastaneyi yapmaya karar verdiğimizde Hekimhan'daki birçok insan 'Bunlar konuşurlar ama yapmazlar' dediğini çok iyi biliyorum. Allah'a hamd olsun ki biz verdiğimiz her sözün arkasında durduk. 'Hekimhan'a hastane yapmamız gerekiyor. Beş yıldızlı otel konforunda olmalı' dedik. Bugün de açılışını yapmanın gururunu yaşıyorum."

- "Devlet imkanlarını seferber etti"

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise en değerli hazine sağlığın, Allah'ın insana en büyük lütfu olduğunu ifade etti.

Son yıllarda ülkede sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Kamçı, halkın daha kaliteli sağlık hizmeti alması amacıyla devletin imkanlarını seferber ettiğini aktardı. Kamçı, Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının da bunun örneği olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından Gümüş, Kamçı ve Çalık ile AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, hastanenin açılışını yaptı.

Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılışı

Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılışı

Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılışı

Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılışı

Hekimhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası açılışı

Son Güncelleme: 14.05.2015 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.