30 Mayıs 2016 Pazartesi 14:58
Hekimhan'da 7. Çiğdem Ve Kültür Şenliği Düzenlendi

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Dayanışma Derneğince 7. Çiğdem ve Kültür Şenliği etkinliği yapıldı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurşunlu Mahallesi'nde gerçekleştirilen şenliğe Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan vekili Şefik Şengün, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Hekimhan Belediye Başkan vekili Emin Kılıçaslan, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, dernek üyeleri, çevre ilçe ve mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Şenlikte konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, şenliklerin birlik, beraberlik ve dayanışma kapılarını açan, toplum bilincini oluşturan, "ben" yerine "biz" olgusunu ön plana çıkaran önemli sosyal etkinlikler olduğunu belirtti.

Malatya'da kayısı, kiraz, üzüm, ceviz, elma gibi festivaller düzenlenmesine vesile olan pek çok ürün bulunduğunu kaydeden Kamçı, "Bu ürünlerin önemli gıdalar olmaları ve ticari yönlerinin bulunmasının yanında, insanları bir araya getirme ve gönül köprüleri kurma özellikleri de bulunmaktadır. İşte Kurşunlumuzun çiğdemi de bunlardan biridir ve bu güzel bütünlüğün mimarı o toprak kokulu çiğdemdir." ifadelerini kullandı.

Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Gültekin ise yaşanmış bir geleneği tekrar yaşatmak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Çiğdem ikramının yapıldığı şenlikte, ilk kez Dağ Bisikleti Yarışması da düzenlendi.

 

Son Güncelleme: 31.05.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.