19 Mayıs 2016 Perşembe 10:03
Hekimhan'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı Düzenlendi

Hekimhan ilçesinde Kentsel Dönüşüm Çalıştayı yapıldı.

Hekimhan Belediyesi tarafından öğretmenevi konferans salonunda yapılan çalıştayda konuşan Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, ilçenin dar sokaklarının, eski binalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Millioğulları, kentsel dönüşümle ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşacağını belirterek, "Geniş caddeler birbirinin güneşini, rüzgarını kesmeyen binalar, baktığınız zaman güzellik veren, insanın gönlüne huzur veren yapılar görmek istiyor insan. Bunu yapmak içinde mevcutların tamamının yıkılıp yeniden dizayn edilmesi lazım. Bizde maalesef bir şey olmaz mantığıyla önce şehirler binalar kuruluyor, ondan sonra alt yapı elektrik, su, kanalizasyon gelmesi için bekleniyor" diye konuştu.

Kentsel dönüşümün insanlar tarafından tam olarak anlaşılamadığını dile getiren Millioğulları,"Kentsel dönüşüm diye bir karar alınmış. Bunu kamuoyuna bazen yanlış aksettiriyorlar. Binalarımız yıkılacak, maddi kayıplara uğrayacağız, dolayısıyla buna karşı çıkmak lazım gibi kamuoyunda fesat oluşturuyorlar. Halbuki yaşanabilir kent meydanları, geniş caddeler, otoparkları ve bahçeleriyle güzel konutlar yapıldığında çok daha fazla değer kazanacaktır. Hem milletimizin can ve mal emniyeti açısından hem de çağdaş kentler ülkemizin medarı iftarı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Çalıştayda Malatya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Duran Özdemir, vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Hekimhan'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı Düzenlendi

Hekimhan'da Kentsel Dönüşüm Çalıştayı Düzenlendi

Son Güncelleme: 19.05.2016 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.