27 Aralık 2015 Pazar 21:34
Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz 'esnafımıza daha nasıl destek veririz', bunun hesabını yaparken, 'ticaret erbabımızı nasıl dünya piyasalarıyla rekabet edebilir hale getirelim' diye gece gündüz çalışırken, 'sanayimizi nasıl geliştirir, Ar-Ge'yi, teknolojiyi, inovasyonu nasıl getirebiliriz' diye gece gündüz kafa yorarken birileri hendekler kazıyor, birileri bombaları koyuyor, birileri çukurlar kazıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşlarımızın hayatını zehre çeviriyorlar" dedi.

Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, binanın 30 milyon liralık dev bir yatırım olacağını söyledi.

Törene katılan vatandaşlara seslenen Tüfenkci, 2002 yılından bu yana AK Parti'ye güçlü destek veren Malatyalılara teşekkür etti.

Halkın bu desteklerle hem Türkiye'nin geleceğinde rol oynadığını, hem de AK Parti'nin kaderiyle kendi kaderlerini bir tuttuğunu dile getiren Tüfenkci, 1 Kasım seçimlerindeki güçlü desteği hatırlattı. Bu desteğe binaen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Malatya'ya verdikleri sözü tuttuğunu kaydeden Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür etti. Bu sırada tören alanındaki bir yaşlı kadın "sen de akramızda dur" diye seslendi. Tüfenkci, "Arkanızdayız teyze, Allah razı olsun" yanıtını verdi.

Tüfenkci, AK Parti'nin vatandaşla yürüdüğünü belirterek, "Bugüne kadar sizlerin onaylamadığı hiçbir işe kalkışmadık. Bugün de yarın da sizlerin onaylamayacağı hiçbir işe kalkışmayacağız inşallah. Hep Hak'ka ve halka dayandık ve yolumuzu, istikametimizi o şekilde çizdik. Sizler de bu düstur üzerine gereken desteği verdiniz. 1 Kasım'da yüzde 49,5 gibi güçlü bir şekilde iktidara geldik ve hızlı bir şekilde de hem eylem planlarımızı ortaya koyduk, hem de seçim döneminde vaat ettiklerimizi teker teker hayata geçirmek için sürelerle kendimizi bağladık. Bir haftada hayata geçireceklerimizin icraatını yaptık. Üç ayda hayata geçireceklerimizi, 6 ayda hayata geçireceklerimizi ve 12 ayda hayata geçireceklerimizi birer birer kamuoyuyla paylaştık" diye konuştu.

AK Parti'nin belediyecilikte milletin yüzünü güldürdüğünü anlatan Tüfenkci, büyükşehir statüsünün ardından merkez ilçe ve büyükşehir belediyelerinin çok güzel performans gösterdiğini belirtti.

Malatya'yı kentin bütün dinamikleriyle istişare ederek bölgenin yıldızı haline getirmek istediklerini vurgulayan Tüfenkci, "El ele vererek, birbirimizle değil, Malatya ile, Malatya'nın gelişimiyle uğraşarak, enerjimizi Malatya üzerine yoğunlaştırarak inşallah hak ettiğimiz yere geleceğiz" dedi.

"İşimizi büyütmek istiyoruz, aşımızı büyütmek istiyoruz" diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Dünyadaki küresel rekabetten pay almak istiyoruz. Refah düzeyimizi arttırmak, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bütün mücadelemiz bu. İzzetiyle, şerefiyle, onuruyla kazanan ve kazandığını bölüşen insanların olduğu, medeniyetimizin köklü tarihinden kendine pay edinerek yol çizen belediyelerle yol yürümek istiyoruz. Biz Türkiye'yi geliştirmek isterken birileri de Türkiye'yi geriye götürmek istiyor. Biz 'esnafımıza daha nasıl destek veririz?' Bunun hesabını yaparken, 'ticaret erbabımızı nasıl dünya piyasalarıyla rekabet edebilir hale getirelim' diye gece gündüz çalışırken, 'sanayimizi nasıl geliştirir, Ar-Ge'yi, teknolojiyi, inovasyonu nasıl getirebiliriz' diye gece gündüz kafa yorarken birileri hendekler kazıyor, birileri bombaları koyuyor, birileri çukurlar kazıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşlarımızın hayatını zehre çeviriyorlar. Onların ekmek paralarına, onların aşına, onların işine göz dikerek onları sokağa çıkamaz hale getiriyorlar. Çocukların okullarını, yaşlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın hastanelerini yakmaktan çekinmiyorlar."

- "Mücadelenin adı terörün temizlenmesi mücadelesi"

Tüfenkci, "Ondan sonra da her zamanki yalanlarına bir yalan katarak utanmadan 'bunları devlet yıktı, camileri devlet kurşunladı' diyebilecek kadar da yüzleri kızarmıyor ama her şey bu milletin gözünün önünde oluyor. Orada bir mücadele var. Oradaki mücadelenin adı terörün temizlenmesi mücadelesi. Terörü temizleme adına, PKK'nın o bölgedeki Kürt kardeşlerimize yaptığı zulmü bertaraf edebilme adına bugün on gündür gerçekten Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır Sur'da bir operasyon yapılıyor. Cenabı Allah, o operasyonda şehit olan bütün şehit kardeşlerimize rahmet etsin inşallah. İnşallah kısa zamanda bu operasyonlar biter o bölge kısa zamanda huzura kavuşur, tekrardan istikrara kavuşur. Oradaki esnafımız tekrardan ticaretini yapar, kepenklerini açabilir duruma gelir. Devletimiz güçlüdür. Üç beş çapulcuya da teröriste de meydanı bırakmaz" ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, bugün İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79. yılı olduğunu hatırlatarak, Ersoy'a Allah'tan rahmet diledi. Kurtuluş Savaşı yıllarına dikkati çeken Tüfenkci, "Bu millet, öyle bir destan yazabilmişse inşallah bu terörü de kısa zamanda bitirir. İhracatımızı da arttırırız, ticaretimizi de arttırırız. esnafımızın da yüzünü güldürürüz" dedi.

Bu dönem Malatya'ya bir bakanlık verilmesinin bir şans olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Sadece bir bakan yetmez. Bir bakanın varlığı fazla bir şey ifade etmez. Bütün milletvekillemizle, bütün belediye başkanlarımızla, muhalefetimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla bu ilin kalkınması için çaba sarf edersek bu bir anlam ifade eder" dişe konuştu.

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Hizmet Binasının Temel Atma Töreni

Son Güncelleme: 27.12.2015 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.