22 Mart 2016 Salı 12:18
Hürriyet Parkı Çalışmalarında Sona Aşamaya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediyesince Hürriyet Parkı'nda başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezindeki, sahip olduğu yeşil dokusuyla Malatyalıların sıkça uğradığı Hürriyet Parkında düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. 20 dönümlük alana sahip Hürriyet Parkında mevcut yeşil doku korunarak, parka 2 bin metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet yapıldı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yeşillendirme ve peyzaj düzenlemelerinin yapıldığı parkta çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Peyzaj düzenleme çalışmaları kapsamında, uzun zamandır Malatya’ya uyumu denenen ve başarı elde edilen bitki türleri de kullanıldı.

Kanalboyu düzenleme çalışmalarında ise alt yapılar bitti, üst yapı düzenlemelerine başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hürriyet Parkında çalışmaların büyük oranda tamamlandığını, yapılan düzenlemeler sayesinde parkın artık yıl boyunca vatandaşların gezip dinlenebilecekleri bir mekana dönüştüğünü belirtti.

Çakır, "Ayrıca, vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam için spor yapabilecekleri aletler de park içerisine monte edilecek. Düzenlemelerin tamamlanmasıyla Hürriyet Parkı, vatandaşlarımızın günün her saati gidecekleri bir yer haline gelecek" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.03.2016 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.