14 Mayıs 2016 Cumartesi 13:18
Iaff Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri

Malatya'da Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri düzenlendi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda düzenlenen IAFF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Seminerinde konuşan konuşan Spor Yazarı Haldun Domaç, öğrencilere "Fair Play"ı anlattı.

Domaç, fair play olgusunun sadece sporun içinde olan bir olay olmadığını belirterek, "Fair play bir kere dürüst adil oyun diyoruz. Doğrudan yana olma becerisi, vicdanının sesini duyma Fair playde önemli bir konu. Fair playde haksız kazanca isyan etmek ana kurallardan biri" diye konuştu.

Fair Playde sporcunun rakibini düşman değil arkadaş olarak görerek, değer vermesi gerektiğini anlatan Domac, "Kişi rakibinin kötü durumundan istifade etmeyi reddetmeli ve onun maruz kalacağı haksız durumları gidermek için çaba harcamalıdır. Kendi karar ve yargılarına uymadığı durumda bile hakemin kararlarına saygı göstermeli. Aleyhine de olsa hakemin doğru karar almasına yardımcı olmalı" ifadelerini kullandı.

Seminere, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri ve hocaları katıldı.

Iaff Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri

Iaff Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri

Iaff Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri

Son Güncelleme: 14.05.2016 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.