17 Nisan 2015 Cuma 18:13
İlçe yetkilileri Turizm Çalıştayı'nda buluştu

MALATYA  - Ağın, Arguvan, Arapgir, Çemişgezek, Divriği, Keban, Kemaliye ile Pertek ilçelerinin yetkililerinin katılımıyla düzenlenen Turizm Çalıştayı'nın beşincisi Tunceli'nin Pertek ilçesinde gerçekleştirildi. 

Arapgir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, moderatörlüğünü gazeteci-yazar Cumali Ünaldı'nın üstlendiği çalıştaya Tunceli Valisi Osman Kaymak, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç, Belleğini Koruyan Kentler Derneği Başkanı Levent İskenderoğlu konuşmacı olarak katıldı. 

Tunceli Valisi Osman Kaymak, konferansta yaptığı konuşmada, Pertek İlçesinde yapılacak tüm havza bazlı projeleri destekleyeceklerini belirtti. Pertek'in Tunceli için önemine değinen Kaymak, "Pertek Tunceli’nin dışa açılan kapısı. İlimiz açısından çok önemli. Çözüm sürecinin sonuca ulaşmasıyla daha güzel gelişmeler olacak. Bölgenin değerlerinin paylaşılması lazım. Bilimsel bazda da desteklenmeli. Bu çalışmanızın çok değerli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ev sahipliği yapan Pertek Belediye Başkanı Recai Vural da Yukarı Fırat havzasının envanterinin çıkarılması ve web sayfasının hazırlanması önerisinde bulundu. 

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, belediyelerinin 2009 yılından bu yana kültür, tarih, medeniyet, turizm gibi konularda yaptığı çalışmalara hatırlattı. Yukarı Fırat Havzası'nın birer parçası olan ilçelerin her birinin Ulu Cami, Karanlık Kanyon, yöresel ürünler gibi ayrı ayrı değerlere sahip olduğunu vurgulayan Cömertoğlu, "Yukarı Fırat Havzası destinasyonunun bütün ilçelerle ortaklaşa olarak ortaya çıkması hedefimizdir. Birbirimize yaklaşarak, siyasetin üstünde durarak kendimizi geliştirmeliyiz" dedi.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök de her ilçenin yalnız başına hareket ederek turizmin bölgede kilitlenmesine neden olduğunu, ortak hedef konulması halinde başarıya ulaşılabileceğini kaydetti. Gök, ilçeler arasında Turizm Birliği kurulması önerisinde bulundu. 

Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar da bölgede turizmle ilgili tüm çalışmaların eğitimli turizmciler tarafından yapılması gerektiğini kaydetti. 

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç ile Levent İskenderoğlu, turizm alanında yapılabilecek çalışmaları ele aldı. 

Çalıştayın ardından katılımcılar, Pertek Belediyesi'nin organizasyonuyla tekne turuyla Pertek Kalesi'ni gezdi. 

İlçe yetkilileri Turizm Çalıştayı'nda buluştu

İlçe yetkilileri Turizm Çalıştayı'nda buluştu

Son Güncelleme: 17.04.2015 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.