04 Mayıs 2016 Çarşamba 13:38
İnönü Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu

İnönü Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Karabulut, yazılı açıklamasında, Malatya kayısısında en büyük probleminin pazar ve pazarlama sorunu olduğunu belirtti.

Kayısı rekoltesi yüksek olduğu dönemde pazar sorunu yaşandığını anımsatan Karabulut, kentin ekonomisinin can damarı kayısının bu sorununun çözümü noktasında üniversite bünyesinde "Kayısı Pazar Araştırma Merkezini" kurarak şehre ve üniversiteye akademik katkı sunmayı planladığını kaydetti.

Projeleri arasında üniversite kampüs alanına Anadolu Medeniyeti'nin bir yansıması adına "İnönü Üniversitesi Külliyesi"nin de bulunduğuna değinen Karabulut, "Üniversite camimizin restorasyonu tamamlanarak etrafındaki alanlar düzenlenecek ve ‘İnönü üniversitesi Külliyesi’ kurulacak. Bu külliyede kütüphane, çarşı, ezber kabinleri, küçük dinlenme odasının bulunduğu derslikler olacak. Burası aynı zamanda akademik ve idari personelimiz için mevlit ve taziye alanı olarak da kullanılabilecek." ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi için uluslararası üniversite olma hedefini ortaya koyarken, manevi kökleri ve ait olduğu medeniyetin kodlarının da unutmaması gerektiğini belirten Kararbulut, "Bilimsel ve akademik alanda dünyayla yarışırken, kültürel zenginliklerin korumalı ve yaşatmalıyız. Hem bilimsel alanda dünya ile yarışacağız, hem de kendi medeniyetimize sahip çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 06.09.2016 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.