04 Mayıs 2016 Çarşamba 14:23
İnönü Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Cengiz Ara, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu

İnönü Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Cengiz Ara, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

AA Malatya Bürosunu ziyaret eden Ara, yaptığı açıklamada, yıllardır hayalini kurduğu projeleri gerçekleştirmek için rektörlüğe aday olduğunu belirterek, bilimin çatısı altında gerçekleştireceği projelerle üniversitenin başarısını artıracağını söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsünde karaciğer nakli konusunda uluslararası başarı elde ettiklerini belirten Ara, "Aynı başarıyı diğer fakültelerimizde de elde etmek istiyoruz. Üniversitenin her alanda başarı elde etmesi lazım. Turgut Özal Tıp Merkezini Türkiye'nin en iyi merkez yapmak istiyoruz. Organ nakillerinde, karaciğer, ince bağırsak, böbrek, kornea, kemik iliği nakli yapıyoruz. İlaveten kalp nakli yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Dünya çapında ün yapmış hocaları 3 veya 6 aylığına üniversiteye getirmeyi planladığını anlatan Ara, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da kalp cerrahisinde başarılı olmasını istediği merkezde kalp naklini başlatmak istediğini dile getirdi.

Sağlık sektöründe para kazanan ülkelerin alan hastaneleri kurarak bunların tanıtımını yaptığını anlatan Ara, rektör olması halinde kentte alan hastaneleri kurarak, birçok ülkeden kente tedavi olmak için hasta gelmesini sağlayacağını söyledi.

Kayısının ekonomik değerinin yükselmesi için de projeleri olduğunu aktaran Ara, "Kükürt oranının düşürülmesi, yeni kayısı türlerinin geliştirilmesi ve kayısı ihracatını bir milyar dolarlara çıkarılmasıyla ilgili ciddi projelerim var." dedi.

Yazılım ve diğer alanlarda da başarılı mühendisleri ve bilim insanlarını üniversiteye getirmeyi planladığını belirten Ara, bu anlamda teknokenti verimli kullanacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 06.09.2016 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.