23 Nisan 2015 Perşembe 09:45
İnönü Üniversitesi'nde Türkçe yaz okulu açılacak

MALATYA - Yunus Emre Enstitüsü ile İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) arasında Türkçe yaz okulu için protokol imzalandı.

İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunus Emne Enstitüsü'nden bir heyet, İnönü Üniversitesi'ni ziyaret etti. 

Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Yardımcısı Ayşe Tanrıverdi, kültür merkezlerinde Türk kültürünün, sanatının, edebiyatının tanıtımı ve Türkçe'nin öğretimiyle merkezlerimizin bulunduğu ülkeler arasında dostluk köprüleri kurulmasının en önemli amaçları olduğunu belirterek, kuruldukları günden beri 15 binden fazla yabancı öğrenciye Türkçe öğretilmesine aracılık ettiklerini kaydetti.

İnönü Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. İlhan Erdem de  üniversite olarak 6 yıldır yabancı uyruklu öğrenci kabul ettiklerini ve bunlara önce Türkçe öğretip daha sonra fakültelerde eğitim görmelerini sağladıklarını hatırlattı. Merkezin verdiği kaliteli eğitimle yöresinde yabancılara Türkçe öğretiminde önemli mesafeler aldığını kaydeden Erdem, "Merkezimiz aynı zamanda yurt dışı Türkler ve akraba topluluklar başkanlığıyla da işbirliği yapmış olup bu kurumun gönderdiği yabancı uyruklu öğrencilere de Türkçe eğitimi vermeye devam etmektedir. Bu yıl ilk defa Yunus Emre Enstitüsüyle de işbirliği yapıp yaz kursları düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından iki kurum arasında İnönü Üniversitesi TÖMER bünyesinde Türkçe yaz okulu açılmasını kapsayan protokol imzalandı.

Son Güncelleme: 23.04.2015 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.