06 Ocak 2016 Çarşamba 11:40
İnönü Üniversitesindeki Gerginlik yaşandı

İnönü Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, polise atmak istediği el yapımı patlayıcının elinde infilak etmesi sonucu yaralanan M.D, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 Polise atmak istediği el yapımı patlayıcı elinde infilak eden ve 3 parmağı kopan M.D, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavisinin ardından emniyete götürüldü.  

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanması talebiyle Malatya 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan zanlı, savcılığın bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.  

Savcılığın itirazını haklı bulan mahkeme, M.D'nin tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, M.D'nin kaldığı öğrenci evinde arama yapan polis ekiplerinin, evde el yapımı patlayıcı düzeneğiyle silah ve bazı yasa dışı dokümanlar bulduğu öğrenildi.

İnönü Üniversitesi yerleşkesinde 29 Aralık'ta meydana gelen gerginlikte 6 kişi yaralanmış, 65 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 44'ü emniyetteki işlemlerinin ardından, 4'ü savcılıkça, 17'si de mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Son Güncelleme: 06.01.2016 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.