11 Mayıs 2015 Pazartesi 21:07
İnönü Üniversitesine 'Tıp Eğitimi Kompleksi' ve 'Güneş Enerjisi Santrali'

MALATYA inonu-universitesine-tip-egitimi-kompleksi-ve-gunes-enerjisi-santrali.jpginonu-universitesine-tip-egitimi-kompleksi-ve-gunes-enerjisi-santrali-001.jpginonu-universitesine-tip-egitimi-kompleksi-ve-gunes-enerjisi-santrali-002.jpginonu-universitesine-tip-egitimi-kompleksi-ve-gunes-enerjisi-santrali-003.jpg - İnönü Üniversitesinde öğrencilere dijital eğitim imkanı sunacak Tıp Eğitimi Kompleksi ile enerji üretilecek Güneş Enerjisi Santrali açıldı.

Tıp Fakültesi bünyesindeki dijital klinik ile laboratuvarların yer aldığı Tıp Eğitimi Kompleksinin açılışında konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, tıp biliminin, çağın gerektirdiği şekilde her geçen gün hızla ilerlediğini ve yeni buluşlarla insanlığa hayati faydalar sağladığını belirtti.

Turgut Özal Tıp Merkezinin, sunduğu ciddi hizmetler sayesinde, hem bölgenin hem de Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geldiğini vurgulayan Kamçı, "Tıp merkezimiz yurt dışından hastalara bile umut ışığı olmuş, halkımızın şifa aramak için artık büyük kentlere gitmesine gerek kalmamıştır. İnanıyorum ki açılışı yapılacak Tıp Eğitimi Kompleksi ile üniversitemizin eli daha da güçlenecek, Tıp Fakültemiz ve hastanemiz çok daha başarılı hizmetlere imza atacaktır" diye konuştu. 

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu da bu hizmetlerin insana yapılan yatırımlar olduğunu söyledi.

Eğitimin, özellikle yüksek öğretimin en önemli sorunlarından birinin, çıktıların çok iyi ölçülememesi olduğunu kaydeden Kapıcıoğlu, "Burada kurulacak tesis ve açacağımız kompleks vasıtasıyla çıktı kontrolümüzün de ve dolayısıyla yüksek öğretimde kalite ve akreditasyona bir nebze de olsa katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Eğitimi Kompleksinin açılışı yapıldı. 

-Güneş enerjisi santrali

İnönü Üniversitesi merkez kampüsünde, yaklaşık 120 dönüm arazi üzerinde kurulan "Güneş Enerjisi Santrali"nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de, tesisin üniversiteye büyük faydası olacağını söyledi.

Santralin kurulduğu alanın taşlık bir arazi olduğunu, yapılan düzenlemelerle bugünkü haline getirildiğini aktaran Çelik, "Yaklaşık 8-9 ay gibi kısa bir zaman içerisinde, 21 binin üzerinde panelin yerleştirildiği alanı, 5,3 megabayt kapasitede, Turgut Özal Tıp Merkezinin enerji ihtiyacının üçte birini karşılayan, Türkiye'nin bugün bildiğimiz en büyük güneş santrali, güneş tarlası haline getirdik" diye konuştu.

Tesislerin açılışına, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ile çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. 

Son Güncelleme: 11.05.2015 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.