15 Nisan 2016 Cuma 17:13
İş Adamlarına 'Arabuluculuk' Anlatıldı

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesince iş adamlarına arabuluculuk hakkında bilgi verildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının (MTSO) de destek verdiği program, MTSO binasında düzenlendı.

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, burada, arabuluculuk konulu sunum yaptı.

Öztatar, Malatya Adliyesinde Arabuluculuk Merkezi kurulduğunu belirterek, "Amacımız, bu yeni kurumda arabuluculuğa ulaşmayı daha kolaylaştırmak, insanlarımızın arabuluculuğa ulaşmasını rahatlatmak. İş adamlarımız, esnaflarımız, ticaret erbabı, işçiler ve vatandaşlarımız, çok rahatlıkla giderek arabuluculuk müessesine orada görevli personel vasıtasıyla rahatlıkla ulaşabilecek." diye konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da arabuluculuk sistemiyle ticaret ve diğer konularda zaman kaybına uğramadan halledilmesi gereken sorunların kısa sürede çözüleceğini ve mahkemelerin rahatlayacağını belirtti.

Erkoç, arabuluculuğun geçmişten gelen konu olduğunu dile getirerek, "Ticarette, arazi işlerinde bir problem olduğunda aklıselim, akil dediğimiz insanlar devreye girerler, her iki tarafı sulh etmek için çaba gösterirlerdi. Bu önemli bir gelenek. Ahilik kültüründe de bu vardır." dedi.

 

Son Güncelleme: 15.04.2016 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.